SPONZORIRANI SADRŽAJ

KREATIVCI U KUHINJI: Kako sa školarcem pripremiti zdrave i zabavne obroke?

 Getty Images/iStockphoto
 

Djeca mnogo lakše usvajaju nove sadržaje pa tako i okuse ako su prezentirani na zabavan način. Ako im je nešto predstavljeno kao igra, puno je veća vjerojatnost kako će klinci prigrliti nove stvari, a tako je i s hranom.

Svako dijete bi trebalo jesti voće i povrće svaki dan. Prvenstveno se preporučuje kupnja svježih namirnica odlične kvalitete, ali naravno uz najbolji omjer cijene i kvalitete za vaš kućni budžet. Stoga vam donosimo nekoliko ideja za zabavnu i zdravu pripremu obroka!

Zabavne mandarine

Sezona mandarina je počela, kao i sezona prehlada. Mandarina je odličan izvor vitamina C koji je važan za imunitet, a zbog svoje strukture i oblika vrlo je interesantna djeci. S njom možete izraditi brojne zabavne oblike, a malene kriške idealni su mali dječji zalogaji.

Ah taj špinat!

Špinat zbog svog blago gorkog okusa nije na listi dječje omiljene hrane. Iako je zgodno pokušati prvo sa slađim okusima mrkve i graška, špinat pokušajte "podvaliti" u ukusnim američkim palačinkama.

Kraljevska bundeva

Getting ready for Halloween
Getty Images

Osim što je izuzetno ukusna, bundeva je prepuna hranjivih i zdravih tvari, a osim što je fina, strašno je zabavna! Sa svojim djetetom se počnite pripremati za jesen tako da izrezbarite bundevu koja vam može krasiti prostor (obavezno u nju stavite svjećicu za bolji efekt), a sadržaj bundeve iskoristite za ukusne muffine. Po želji dodajte punjenje od vanilije, a dodatno ih možete ukrasiti i slanim bundevinim košticama, ali njih klinci obožavaju i zasebno.

Najslađi ježić

Stigla je sezona kruški i grožđa, a ako niste sigurni kako ''podvaliti'' klincima ovo voće, imamo fenomenalno rješenje. Sve što vam treba je kruška, grožđe i nekoliko čačkalica koje možete i prepoloviti kako bi ih iskoristili što više. Očistite vrh kruške, ostavite peteljku da izgleda kao nos, a zatim stavite čačkalice i na njih nabodite grozdove. Presladak ježić oduševit će klince, a istovremeno će dobiti idealnu količinu zdravog voća.

Food art creative concepts. Funny and cute hedgehog made of pear and green grapes isolated on a white background.
Getty Images/iStockphoto

Zobena kaša

Zobena kaša ili riža na mlijeku puno su zabavniji kad vas u zdjelici dočeka mala sova. Dajte mašti na volju i obogatite jutarnji obrok bojama i osvježavajućim okusima!

Ako se odlučite isprobati predložene recepte, važno je nabaviti svježe voće i povrće. Poigrajte se s pripremom obroka kako bi vaša djeca jela uvijek svježe i zdrave obroke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 17:22