S dolaskom toplijih dana sve više razmišljamo o roštiljanju, a u tjednoj strci, kad nismo u mogućnosti skoknuti na otvoreno i okupiti ekipu, većina se “snalazi” po pečenjarama i restoranima. Zapravo, prvo nas je, ono malo toplije, proljetno sunce nadahnulo da u Zagrebu potražimo sočne, ukusne ćevape.
- Ne znam kako ljudi mogu uživati u malim, suhim i zagoreno crnim mini industrijskim ćevapčićima, ako te tvorevine uopće možemo nazvati tim imenom. Oni moraju biti konkretni i nikad, ali nikad prepečeni, dapače, poželjno je i da budu malčice nedopečeni u sredini. Samo tako će biti sočni, punog okusa - rekao nam je Goran Albini Kamanjo, vlasnik Gračanke Kamanjo na zagrebačkoj Gračanskoj cesti, gdje smo navratili privučeni dimom i mirisom grilanja, baš u vrijeme kad se okupila ekipa za - gablec koji je pripremala chefica Katarina Hrenić.
- Svakodnevno zajedno sjednemo za stol i svi su uvijek složni kad je u pitanju roštilj. Štogod da ispečemo, pojede se do kraja - kroz smijeh nam je ispričao Kamanjo dok je ekipa sjedala za stol.
Zamirisali su ćevapi, a stvarno su posebni, jer Albini meso nabavlja od Pankretića koji uzgaja Belgian blue goveda, jer glavni preduvjet za dobar ćevap je dobro meso - rekao nam je vlasnik Gračanke.