KRVAVICE S DINSTANIM ZELJEM I PIRE

KUHAROV GABLEC: Kuharska ekipa Noela za gablec kuha jela potpuno suprotna njihovom fine dining konceptu!

    AUTOR:
    • Mateja Domitrović

  • OBJAVLJENO:
  • 20.11.2017. u 10:00

Zagreb, 171117.
Ekipa restorana Noel na celu s Goranom Kocisem i Ivanom Jugom danas su za gablec imali krvavice, pecenice, pire krumpir i dinstano kiselo zelje.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

U zagrebački restoran Noel, jedan od najboljih fine dining restorana Hrvatske, ide se kušati hrana koju nikada nećete pripremiti kod kuće. To je hrana za čiju je pripremu potrebno posebno umijeće i talent i koja izaziva neke sasvim nove osjećaje.

No kad kuharski tim na čelu sa chefom Goranom Kočišem kuha ručak za sebe, nađu se na tanjurima sasvim drugačija jela, ona domaća koja svi vole. - Danas smo si pripremili dinstano kiselo zelje, pire krumpir i krvavice. Obavezno dva puta tjedno kuhamo nešto na žlicu, poput grah variva ili nekog variva s povrćem pa gulaš, čobanac, a petkom je na stolu riba, uglavnom oni komadi koje ne serviramo gostima, a isto su ukusni.

Zagreb, 171117.
Ekipa restorana Noel na celu s Goranom Kocisem i Ivanom Jugom danas su za gablec imali krvavice, pecenice, pire krumpir i dinstano kiselo zelje.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA
 

Subotom se, pak, svi vraćamo u djetinjstvo i jedemo ono što je mnogima i danas na jelovniku vikendom, a to su najčešće pohanci s pečenim krumpirom ili pomfritom - priča chef Kočiš. - Važno nam je da svi zajedno sjednemo za stol, pričamo o svemu, uglavnom o poslu, kuhinji i servisu.

Zagreb, 171117.
Ekipa restorana Noel na celu s Goranom Kocisem i Ivanom Jugom danas su za gablec imali krvavice, pecenice, pire krumpir i dinstano kiselo zelje.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA
 

Kad netko od nas potegne neku priču, onda svi razmišljamo i dajemo prijedloge Isto tako, ako imamo neke nesuglasice, i to rješavamo za stolom. Nije to samo gablec, za nas je to druženje i zajednički predah koji je za zdravu atmosferu i odnose potreban u svakom kolektivu - kaže Goran.

Krvavice s dinstanim zeljem i pireom

Zagreb, 171117.
Ekipa restorana Noel na celu s Goranom Kocisem i Ivanom Jugom danas su za gablec imali krvavice, pecenice, pire krumpir i dinstano kiselo zelje.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA
 

Skuhati krumpir za pire. Na masnoći zažutiti luk i peći nasjeckan špek, a kad se luk karamelizirao dodati kiselo zelje, lovorov list i dinstati dok potpuno ne omekša i malo se zapeče. Na kraju popapriti. Ispeći krvavice, a krumpir posoliti, uliti toplo mlijeko i dosta maslaca pa izraditi pire.

Izdvajamo

Iz drugih medija