JELA S NOGU

KUHAROV GABLEC: U bistrou Pod zidom burek s mesom bi mogli jesti skoro svaki dan!

 Ranko Suvar / HANZA MEDIA
Kuharska ekipa u bistrou Pod zidom uglavnom jede s nogu, a najčešće su to brzo pripremljeni obroci.

U zagrebačkom bistrou “Po zidom” šefuje Goran Stanisavljević koji sa svojim timom svakodnevno nešto pripremi za gablec koji, nažalost, najčešće jedu s nogu u kuhinji. - Nismo u prilici uvijek sjesti za stol i odvojiti pola sata za miran objed jer se radi non stop. Često ne stignemo promiljeti glavu iz kuhinje u kojoj dijelimo sve pa tako i gablec ili ručak, no naša ekipa je naviknuta na takve brze obroke.

Zagreb, 241117.
Bistro Pod zidom.
Zajednici obrok zaposlenika.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Ranko Suvar / HANZA MEDIA

U većini slučajeva za sebe napravimo nešto od namirnica koje ne pripremamo za goste, za njih se ipak kuha od onog najboljeg. Uglavnom se naš gablec sastoji od jednostavnih recepata koje svi volimo, bude tu i hladnih narezaka uz koje jedemo domaći kruh ili focacciu, šalše od koje napravimo juhu ili je jedemo s tjesteninom. Od ostataka sporo kuhane piletine koju pripremamo za goste složimo si sendviče ili je jedemo na salatu.

Zagreb, 241117.
Bistro Pod zidom.
Zajednici obrok zaposlenika.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Ranko Suvar / HANZA MEDIA

Danas smo si ispekli focacciu, marinirali pečene paprike, narezali sir, bilo je tu i domaće šalše za umakanje kruha, a i burek s mesom koji obožavamo i često jedemo - kaže Goran.

Focaccia i marinirane paprike

500 g glatkog brašna
15 g soli
4 g sjeckanog svježeg ružmarina
18 g kvasca
15 g mlake vode
4 rog paprike
maslinovo ulje
sol
češnjak
peršinov list

Zagreb, 241117.
Bistro Pod zidom.
Zajednici obrok zaposlenika.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Ranko Suvar / HANZA MEDIA

Spojiti suhe sastojke i spojiti mokre sastojke pa ih onda umijesiti zajedno u kompaktnu smjesu. Ostaviti da se tijesto diže jedan sat. Focacciu staviti u pleh za pečenje, poškropiti hladnom vodom, posuti krupnom soli i peći na 250 stupnjeva oko 15 minuta. Paprike ispeći na jakom plamenu ili u pećnici, oguliti ih i marinirati u maslinovu ulju s češnjakom, solju i peršinovim listom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:37