DOMAĆI SASTOJCI ZA BURGER

KUHAROV GABLEC U FRANKOPANSKOJ: Što jede ekipa u prvom u nizu od Submarine restorana diljem Hrvatske?

 Marko Miščević
U prvom u nizu uspješnih Submarine restorana, u Frankopanskoj 11 u Zagrebu, najviše vole jesti upravo ono što i njihovi gosti

Kad smo u četvrtak svratili u restoran Submarine Burger u Frankopanskoj ulici 11 kako bismo saznali što se u toj uspješnoj tvornici ukusnih burgera jede za gablec, dobro raspoloženo osoblje upravo je vezalo pregršt žutih balona po cijelom lokalu. Submarine je baš na taj dan slavio svoj četvrti rođendan! Svake godine Submarine se polako širi i razvija, a samo u Zagrebu u njihovim burgerima možete uživati na četiri lokacije, od kojih je ova u Frankopanskoj bila prva i ostala najpoznatija.

Marko Miščević

U Submarineu se osobito ponose činjenicom da su im sva jela pripremljena od sastojaka iz organskog i ekološkog uzgoja, a Smokehouse burger i krumpirići s umakom od tartufa već su četiri godine favoriti mnogih vjernih gostiju. Mlada ekipa koja kuha i poslužuje u lokalu okupila se za stolom kako bi pojela svoj klasični gablec. Pogađate, riječ je o burgeru. Na pitanje ne dosade li im burgeri za ručak svaki dan, samo su odmahnuli rukom: “Više puta godišnje mijenjamo meni i uvodimo nova jela, poput našeg novog Hipster burgera sa 100 posto junetinom iz lokalnog uzgoja, svježim baby špinatom, avokadom, sjemenkama konoplje i Special Submarine umakom”, objasnila nam je Ivona Conjar, članica marketinškog tima tog uspješnog lanca restorana, i dodala: “Raznolikost u svoj gablec unosimo i s četiri ukusne salate koje svojim odličnim okusom često iznenade goste naviknute na to da je kod nas fokus na burgeru”.

Marko Miščević

Osim ponude salata za one željne laganijeg obroka, sve roditelje će razveseliti informacija da svake nedjelje u Submarine Burger restoranima djeca jedu besplatno pa se tako možete opustiti uz svoj burger dok vaši klinci zadovoljno mljackaju.

Avocado Chicken Caprese salata

1 avokado
150 g piletine
10 cherry rajčica
150 g svježe sezonske salate
10 kom baby mozzarella
aceto balsamico
maslinovo ulje

Prethodno mariniranu piletinu ispecite na grillu i izrežite na trakice. U veliku zdjelu stavite salatu po želji, dodajte narezani avokado, raspolovljene cherry rajčice i mozzarellu. Dobro pomiješajte sastojke pa poslužite u tanjurima. U svaki tanjur dodajte trakice piletine. Prelijte Pesto Genovese umakom, acetom balsamicom i ekstra djevičanskim uljem. Posolite po ukusu.

Marko Miščević

California Dream salata

150 g baby špinata
1 jaje
10 kom baby mozzarella
50 g slanutka

Pomiješajte baby špinat, mozzarellu, kuhano jaje narezano na ploškice i slanutak. Prelijte Pesto Genovese umakom, acetom balsamicom i extra djevičanskim uljem. Posolite po ukusu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 18:19