EKSTRAVAGANTNO ISKUSTVO

KULINARSKA AVANTURA ŽIVOTA: Kako vam zvuči let privatnim avionom, večere u najboljim restoranima svijeta i šampanjac na vrhu Eiffelovog tornja?

 Ustupljene fotografije
 

Kristian Brask Thomsen je svijet vina i profesiju enologa zamijenio organizacijom najspektakularnijih zabava praćene gastronomskim iskustvom od kojeg vam zastaje dah. Doslovno.

Naime, sve je počelo 2009. kao odgovor na financijsku krizu koja je zatekla svijet, da bi 2012. osmislio "Nestvarnu večeru" koja je prethodila velikom The Dinner Partyju. Spomenuti događaj promaknuo je druženje na potpuno novu razinu, a mediji poput Forbes Magazinea i VICE Magazinea okarakterizirali su ih kao ultimativne.

Ustupljene fotografije

Ustupljene fotografije

Ovaj bon vivant i kulinarski ambasador u rujnu organizira kulinarsku avanturu pod nazivom DI:JET u najboljim restoranima svijeta, a putovanje je zamišljeno privatnim avionom i limuzinama. Naime, ovo nije prvi takav Thomsenov pothvat.

Njegova ideja bila je povezati vibrantne meke gastronomije i time napraviti ekstravagantnu kulinarsku turu. Šačica sretnika iz cijelog svijeta imala je prilike takvo što iskusiti putujući privatnim avionom do najboljih restorana svijeta. Tako su se u jednom trenutku našli na prelijepoj terasi rimskog restorana La Pergola koja ima tri Michelinove zvjezdice od kud su potom odletjeli posjetiti prva tri restorana svijeta. Tada su to bila Osteria Francescana Massima Botture u Modeni, El Celler de Can Roca u španjolskoj Gironi te francuski Mirazur da bi cijelu priču zaokružili partyjem jednom od casina u Monte Carlu.

Ustupljene fotografije

Ustupljene fotografije

Dugo se pričalo o tome, a postavljalo se pitanje postoji li išta što bi takvo što moglo nadmašiti, ali ovaj poduzetni zaljubljenik u gastronomiju pronašao je način te će od 4. do 7 rujna ove godine pokušati zasjeniti prethodno putovanje koje je bilo 2018. godine.

Ustupljene fotografije

Ustupljene fotografije

Plan puta je doista fascinantan, a sve započinje ispijanjem šampanjca i kavijarom na vrhu Eiffelovog tornja, nakon čega će istih dvanaest gostiju nastaviti blagovanje u pariškom L´Arpegeu koji već dugi niz godina broji tri Michelinove zvjezdice, nakon čega slijedi odmor u Four Seasonu. Sutradan je planiran posjet Mugaritzu, zatim let do Girone i večera u El Celler de Can Roca, da bi posljednjeg dana cijelo putovanje zaokružili u Mirazuru te partyjem u Monte Carlu.

Ustupljene fotografije

DI:JET2 sinonim je ekstravagantne kulinarske avanture života koja uključuje najbolje restorane svijeta, vožnju privatnim avionom, limuzinama, hotelima i mjestima koje je većina nas imala prilike vidjeti samo na fotografijama u časopisima. Cijenu na žalost nismo uspjeli doznati, ali lijepo je maštati kako bismo bar na tren mogli biti dio tog ludog gastronomskog putovanja, a više informacija potražite na Facebook stranici Bon Vivant Communication!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:49