NAJBOLJI SENDVIČ U FRANCUSKOJ

KULTNI PARIŠKI ŠTAND: Ako probate ovaj sendvič, svakako nam javite. Bit ćemo ljubomorni!

 Rico Oçir Facebook page
Tostirani sendvič (a la plancha) je ultimativna poslastica. Napunjen je ili Comte ili Cantal sirom, karameliziranim lukom, mrkvom, rajčicom, salatom, avokadom i svježim biljem

Novinarka portala Food & Wine, Jenn Rice, je posjetila francuski Marché des Enfants Rouges, a tvrdi kako se radi o mjestu koje nudi veličanstveni sendvič. Ide toliko daleko da ga proziva najboljim sendvičem na svijetu, a mnogi se s njom slažu. Ipak, jedan drugi shop joj je možda čak i više zaokupio pažnju. Chez Alain Miam Miam je zapazila jer je pred njim bio dugačak red u kojem su gosti strpljivo čekali da im chef Alain Poussel pripremi neku od svojih sendvič kreacija. Alain se pekarstvom bavi više od 25 godina, a Chez Alain Miam Miam je otvorio 2005. godine s namjerom da gostima ponudi iznimne sendviče, palačinke i svježe pečeni kruh.

View this post on Instagram

#x

A post shared by Louis Papa(32) (@woning__) on

''Moji recepti se nikada nisu mijenjali. Svaki dan nudim isključivo sendviče, kolače i slatke palačinke'' - govori Alain.

Jenn je u redu za svoj sendvič čekala gotovo dva sata, a Alain kaže da je to normalno.

''Shvaćam da se radi o jako dugom čekanju - potrebno je doći u dobrom društvu, a to je istovremeno prilika da upoznate nove ljude tijekom svog čekanja'' - govori Alain.

Ako vas put dovede u Pariz, budite spremni na čekanje između sat i dva, a Jenn odgovorno tvrdi da se isplati čekati. Tostirani sendvič (a la plancha) je ultimativna poslastica. Napunjen je ili Comte ili Cantal sirom, karameliziranim lukom, mrkvom, rajčicom, salatom, avokadom i svježim biljem.

''Mislim da tajna mojih sendviča leži u svježim namirnicama koje svakodnevno koristim, radi se o organskom povrću i domaćim proizvodima'' - govori Alain.

Rousell govori kako je njegov štand najbolje posjetiti u jutarnjim satima kako bi se izbjeglo veliko čekanje koje je najduže između podneva i tri sata popodne. Otvoren je od srijede do nedjelje. Zapravo je to čekanje dio iskustva, kako i sam Alain govori. On osobno razgovara sa svakom mušterijom i sam radi baš svaki sendvič kako bi se uvjerio da je najbolji moguć.

''Potrebno je izvjesno vrijeme da bi se pripremio dobar sendvič, a ja volim uspostaviti odnos sa svakim. Svatko mora izabrati sastojak koji u sendvič želi staviti, a dosta vremena odlazi i na kušanje sireva, budući da svaki gost kuša sve sireve u ponudi prije no odluči koji želi jesti u svom sendviču'' - kaže Alain.

Ako se nađete u prilici da isprobate ovaj sendvič, svakako nam javite. Bit ćemo ljubomorni, ali sretni!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 11:30