U blizini glavnoga gradskog trga, točnije u Petrinjskoj ulici na kućnom broju 31, odnedavno je smještena šarmantno uređena radnja u kojoj osim Zagrepčana, njihove slastice sada mogu kupovati i brojni turisti koji šeću gradom. Iza brenda stoje Céline i Sebastien Vermant, poznati francuski par s hrvatskom adresom.
U planu imaju daljnje širenje uspješnog poslovnog pothvata koji je naišao na odobravanje zagrebačke publike, a upravo zahvaljujući širenju, u La Marquiseu su nedavno snizili cijene. Kako funkcionira posao, objasnila nam je voditeljica Tena Martinović.
- Svake noći u Dolčiću se priprema i peče svježi kruh koji s pripremljenim slasticama rano ujutro stiže u naš dućan. Među brojnim ukusnim torticama, flanovima i slasnim zalogajima izgledom privlači tart s karamelom, orasima i pistacijom, kao i tropézienne, kombinacija brioche peciva, guste kreme i šećera. Naravno, ne iznenađuje da posebno mjesto među desertima i pecivima ima slavni kroasan. - Najpopularniji proizvod su nam upravo kroasani, pogotovo onaj s bademovom kremom i listićima badema. Od kolača ljudi vole klasične francuske slastice, poput tartova - istaknula je.
Od slanih jela možete omastiti brk bogatim quichevima i sendvičima koji su odličan izbor i za doručak, ali i za laganiji ručak. Dok se zasad od kruha u Petrinjskoj može kupiti samo perjanica francuskog pekarstva, nezaobilazni baguette, planiraju proširiti ponudu i raskošnim kruhovima s dodatkom crnog vina ili roquefort sira.
Svi koji dođu u pekarnicu i probaju naše proizvode uvijek se vraćaju. To je pokazatelj da očito radimo nešto što je dobro i što se sviđa Zagrepčanima i turistima kojih je sve više. Nisam ni zala, primjerice da u Zagreb dolazi toliko Francuza - zaključila je Tena.