NA KOJIMA SE DOBRO JEDE

LJETO U GLAVNOM GRADU: Pet događaja na otvorenom koje nikako ne smijete propustiti ako ljeto 2018. provodite u Zagrebu!

 Pop Up Summer Garden Facebook page
Festivali sva sve koji vole dobu glazbu, društvo, cugu i hranu!

Ljeta u Zagrebu su unazad par godina postala sve samo ne dosadna. Svi oni koji će tople ljetne dane (ili bar dio njih) provesti u glavnom nam gradu ne bi trebali propustiti ovih pet manifestacija/festivala/događaja!

Foodballerka

Zagreb, 150618.
Strossmayerov trg od 14.6 do 15.7 postaje velika zelena oaza, u kojoj æe se na velikom ekranu prikazivati nogometne utakmice hrvatske reprezentacije, a u Grill zoni uz rotilj sve ostale.
Na fotografiji: hrana na festivalu.
Foto: Krasnodar Persun / CROPIX
Krasnodar Persun / CROPIX

Lokacija zagrebačkog Strossmayerovog trga već se etablirala kao mjesto gdje se dobro jede još iz vremena Adventa i koncepta Fuliranja. Naime, na ovom simptačnom trgu nekoliko zagrebačkih ugostitelja osmislio je gastro ponudu koja bi vam trebala odvratiti od nervoznog grickanja noktiju zbog neizvjesnog rezultata i preusmjeriti vam pažnju na ukusnu klopu koju su vam pripremili, a oni su redom: Time, Wurst bar, The Garden Bar&Kitchen, T&T, RougeMarin, Kitchen&Grill Plac, OLI house, Milky, Cocktail bar by Rakijarnica & Mangosta, Jamnica gemišt bar, Haustor Haus, Gost&Ona, Good Food, Gingle Bells, 50 A Burger&Champagne Bar, El Toro, BarBaQ, Gummenyak i Pommes Frites. Ovo je pet stvari koje na Foodballerki ne biste smjeli propustiti!

Pop Up Summer Garden

Pop Up Summer Garden Facebook page

Ako tražite ljetno osvježenje i zabavu, u Pop Up Summer Gardenu ste na pravom mjestu. Pop Up Summer Garden nalazi se u skrivenom raju šume Tuškanac u Zagrebu. Šuma je nadopunjena brojnim umjetničkim i biljnim instalacijama na području događaja kako biste dobili osjećaj prirode i savršen bijeg od zagrebačke topline. Možete isprobati Swankyjeve ukusne klasične i posebne koktele dok uživate u ljetnim ritmovima DJ-a i akustičnih bendova koji su dio glazbenog programa tijekom cijelog ljeta. Posebna poslastica za ljubitelje filmova su brojni filmski festivali u kinu na otvorenom u organizaciji Ljetne pozornice Tuškanac, koji se nalazi samo nekoliko metara od lounge bara Pop Up Vrt. Okusne pupoljke možete probuditi finger foodom restorana Spizza. Više informacija saznajte OVDJE!

Ljeto na Štrosu

Ljeto na Štrosu Facebook page

Štrossmayerovo šetalište je zasigurno jedno od najromantičnijih šetališta u našem gradu. Smješteno podno same kule Lotrščak, naslonjeno na južne zidine starog grada i bogato zasjenjeno gustim krošnjama kestena, nije slučajno odabrano kao mjesto odmora za A.G.Matoša. Upravo na tom pomalo zapostavljenom dijelu grada, Kraljevi ulice odlučili su napraviti jedan od svojih najotmjenijih projekata.Ljeto na Strossu ili «Strossmartre» donosi nešto od duha onog pariškog kvarta. Pomno odabran glazbeni program, likovne instalacije uklopljene u prostor , neobične i zabavne akcije i nagradne igre, pomalo nostalgičan ugođaj otvorenog kina, slikari sa svojim platnima i čašica izvrsnog vina.To je ponuda kojoj već nekoliko godina teško odolijevaju Zagrepčani i gosti našeg grada. Ove će godine Stross radosno živjeti kao Strossmartre do 2.09. Više informacija saznajte OVDJE!

Slatki gušti

Slatki gušti Facebook page

Festival slastica Slatki gušti na Zrinjevcu prvi put se održao u svibnju, 2013., a uskoro slavi svoj 7. rođendan. Na jednom mjestu festival okuplja najbolje zagrebačke slastičarnice i proizvođače slatkih proizvoda! Cilj i svrha "Slatkih gušta" od prošle godine nije samo prezentiranje najboljih slastičarnica i slastica grada Zagreba i regije, već i okupljanje renomiranih imena internacionalnih slastičara. Cilj ovog projekta je također i postaviti temelje za privlačenje svjetski priznatih imena iz svijeta slastičarstva na raznolike kulinarske aktivnosti u Zagrebu, a prošlogodišnji dolazak renomiranog talijanskog Chefa sa Michelinovom zvjezdicom prvi je korak ka tome. Drugi korak ka ostvarenju cilja festivala je prva regionalna konferencija „Food Blogging Conference Zagreb“. Organizacijom food blogging konferencije želimo pokazati koliki utjecaj na gastronomiju u regiji i svijetu ima zajednica food bloggera i gastro influencera te promovirati Grad Zagreb kao centar edukacije za bloggere i chefove iz regije i svijeta! Više informacija sznajte OVDJE!

Dvorišta

Dvorišta Facebook page

Dvorišta gornjogradskih palača otkrit će od 13. do 22.7.2018. tajne i povijesne priče, uz romantične zvukove glazbe i ukusnu hranu, a ulaz je za sve slobodan. Čarolija, romantika, zabava, druženje i avantura za točno tjedan dana ponovno će “razbuditi” prekrasne gornjogradske palače, kao u neka davna vremena kada su tamo svoje vrijeme provodile slavne ličnosti hrvatske povijesti. Riječ je o kulturno-turističkoj manifestaciji “Dvorišta” koja će kroz deset dana brojnim posjetiteljima pokazati dvorišta i vrtove u sjevernom dijelu Gornjega grada te otkriti njihove tajne i pružiti nezaboravan doživljaj zagrebačke povijesti. Više informacija saznajte OVDJE!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 11:47