TRIKOVA NIKAD DOSTA

MALI KUHINJSKI TRIKOVI: Čista kuhinja i daska za rezanje, savršene palačinke i još ponešto!

Par savjeta!

Trikova u kuhinji nikad dosta. Od toga kako učinkovito izglancati kuhinjske površine bez uporabe kemikalija do provjere svježine namirnica.

Čišćenje hladnjaka

 

Trebat će vam 1 šalica octa, 2 šalice vruće vode i 10 kapi eteričnog ulja od limuna. Ocat i vruća voda dezinficirat će površine u hladnjaku, a miris limuna dat će svjež miris. Limun možete zamijeniti eteričnim uljem naranče ili limete koji će također dati ugodan miris čistoće. Isti sastav je dobar je i za čišćenje pećnice.

Čišćenje drvene daske za rezanje

 

Uzmite sol, i limun. Velikodušno prospite sol po drvenoj dasci i izribajte limunom. Kasnije isperite vodom i osušite. Sol i limunska kiselina izgrist će bakterije i očistiti dasku.

Svježina jaja

 

Uzmite posudu s hladnom vodom i u nju uronite jaja. Ako padnu na dno svježa su, ako ostanu plutati pravac-smeće.

Ljepljive palačinke

 

Ako vam se palačinke lijepe za tavicu, a ne želite dodavati ulja; dodajte malo limunova soka, istučenog bjelanjka ili malo pive.

Špricanje ulja za vrijeme prženja

 

Ako dodate malo soli u vruće ulje, ono će manje špricati za vrijeme pohanja ili prženja.

Brže stvaranje leda

 

Prema otkriću Erasta Mpebe toplija voda zaledit će se brže od hladnije.

Izdvajamo

Iz drugih medija