PROMO

MALI OBITELJSKI HOTEL S DUGOM TRADICIJOM UGOSTITELJSTVA: Villa Zelenjak Ventek je mjesto uživanja u prirodi u povijesnom kutku domovine!

Villa Zelenjak Ventek, mali je obiteljski hotel s dugom tradicijom ugostiteljstva u obitelji još od davne 1938. godine kada su baka i djed otvorili malu gostionicu

Danas je to ugostiteljski objekt sa suvremenom ponudom tradicionalnih jela. Uz prepoznatljivi a la carte restoran, Villa Zelenjak Ventek nudi stilski uređen prostor za razna obiteljska događanja kao što su vjenčanja, obiteljski ručkovi, team building i organizirane turističke grupe.

Kroz gastro ponudu prije svega žele sačuvati tradiciju zagorske kuhinje, koja je često inspiracija u kreiranju nečeg novog i drugačijeg, ali na njihov način. Pritom žele zadržati jednostavnost uz naglasak na domaće. Rade sa svježim i najkvalitetnijim namirnicama, prvenstveno iz ponude Hrvatskog zagorja. Njihovi gosti rado se vraćaju na zagorsku juhu, teletinu ispod peke i zapečene štrukle.

Kako su odavna poznati po spravljanju štrukli, na proljeće otvaraju vrata male Štruklionice koja će zaokružiti već bogatu priču njihove gastronomske kuće.

Uzgastro ponudu, Zelenjak je mjesto uživanja u prirodi. Nalaze se u povijesnom kutku domovine, mjestu koje je nadahnulo pjesnika Antuna Mihanovića za stihove hrvatske himne. Zelenjak kao značajni krajobraz zaista je raj za ljubitelje odmora u prirodi uz uređenu šetnicu pored rijeke Sutle i planinarske staze. Kako bi produljili boravak svojih gostiju u pansionu, uredili su manji wellness sa saunom i hidromasažnom kadom. Zelenjak je idealno mjesto za predah od svakodnevice.

ZAGORSKA JUHA

80 g šampinjona
30 g vrganja
100 g špeka
1 mrkva
1 luk
3 krumpira
2 žlice svinjske masti
žličica crvene paprike
lovorov list
feferon
žlica oštrog brašna
papar
sol
2 žlice kiselog vrhnja

Krumpir, mrkvu i špek narežite na jednake kockice. Sušene vrganje namočite u mlakoj vodi i pustite da odstoje petnaestak minuta. Na ugrijanoj svinjskoj masti dinstajte luk dok ne dobije lagano žućkastu boju, dodajte špek, mrkvu i šampinjone. Sastojcima dodajte vrganje, zatim koncentrat rajčice i dobro promiješajte. Sve posolite, poparite i dodajte žličicu crvene slatke paprike. Podlijte sa malo bijelog vina, a zatim i vodom u kojoj su se namakali vrganji te pustite da zavri. Kad voda zavri dodajte krumpir, lovorov list i feferon te kuhajte dok krumpir ne omekša. Pri kraju umutite žlicu oštrog brašna u hladnoj vodi i dodajte juhi. Juhu posipajte sitno sjeckanim peršinom i poslužite uz malo kiselog vrhnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 09:02