ISPROBANI RECEPT

MALO ŠTO JE DOBRO KAO SLAVONSKI ČOBANAC: Ovaj recept isprobali smo na našem druženju u prirodi i u trenu ostali bez apsolutno svih zaliha!

    AUTOR:
    • Sunčana Barušić

  • OBJAVLJENO:
  • 07.11.2019. u 12:37

Marko Miščević / HANZA MEDIA

Ruku na srce, priprema čobanca vrlo je jednostavna, ali cijelo zbivanje oko nje uvijek je dobra prilika za grickanje“sa strane”.

Za čobanac:

2 kg junetine
2 kg svinjetine
2 kg luka
2-3 mrkve
3 korijena peršina
pola korijena celera
6-8 češnjeva češnjaka
goveđi temeljac, oko 2 litre
bijelo vino, oko 2 dl
6 listova lovora
peršinov list
slatka mljevena crvena paprika
dimljena mljevena paprika
ljuta mljevena paprika ili suha papričica
sol, papar
mast

Marko Miščević / HANZA MEDIA

Priprema:

Naložiti vatru i postaviti kotlić. Nasjeckati luk pa ga popržiti na masti i podlijevati s malo vode da ne zagori. Kada luk uvene i postane staklast dodati meso narezano na kockice, kratko ga popržiti pa ubaciti u kotlić nasjeckano korjenasto povrće, češnjak i lovorov. Podliti temeljcem pa kuhati dok meso ne bude mekano, oko dva sata. Povremeno podliti temeljcem i dodati bijelo vino. Pred kraj kuhanja dodati peršinov list i sve začine. Ostaviti da se još kratko krčka na laganoj vatri, po potrebi doliti još temeljca ili vode. Čobanac ne smije biti gust kao gulaš, ali ni rijedak kao juha.

Izdvajamo

Iz drugih medija