NOVO MJESTO

MARINADA BAR: Mjesto u kojem zanemarena plava riba napokon postaje popularan fast food!

Zagreb, 230418.
Teslina 15.
Marinada, restoran s ribljim jelima.
Na fotografiji: Kresimir Kolman, vlasnik.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomaš / HANZA MEDIA

Vlasnik bara Krešimir Kolman nabavlja svježu ribu od obitelji Mišlov s Ugljana, a dimljenu iz Kaštela, te svaki tjedan osmišljava nova i prilagođava postojeća jela sa svježim povrćem s Dolca. Najtraženije su polpete od srdela, a sve su popularnije hladne salate

U Ulici Nikole Tesle u samom središtu grada Zagreba otvoren je Marinada bar, mali, ali jedinstveni lokal koji Zagrepčanima i sve brojnijim turistima nudi jela od srdela, skuša ili inćuna, malih plavih riba koje su često nepravedno zanemarene, pogotovo u kontinentalnoj Hrvatskoj.

Zagreb, 230418.
Teslina 15.
Marinada, restoran s ribljim jelima.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomaš / HANZA MEDIA

Zagreb, 230418.
Teslina 15.
Marinada, restoran s ribljim jelima.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomaš / HANZA MEDIA
 

Ulične hrane u Teslinoj doista ne nedostaje, ali Marinada bar na kućnom broju 15 u nju uvodi osvježenje i zdravu alternativu za ručak ili ranu večeru baziranu na jelima od riba začinjenih različitim marinadama, što je ujedno poslužilo i kao nadahnuće za ime prostora.

Zagreb, 230418.
Teslina 15.
Marinada, restoran s ribljim jelima.
Na fotografiji: Kresimir Kolman, vlasnik.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomaš / HANZA MEDIA

Zagreb, 230418.
Teslina 15.
Marinada, restoran s ribljim jelima.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomaš / HANZA MEDIA
 

Vlasnik bara je Krešimir Kolman koji je nakon više od 15 godina rada s ribom u restoranima poput Lida, Korkyre, Karake i Ponistre uz podršku supruge i prijatelja odlučio pokrenuti vlastiti posao. Savršenu lokaciju tražio je čak dvije godine pa kada se pojavila prilika za ulazak u minijaturni prostor u Teslinoj ulici, nije više bilo dvojbe.

Zagreb, 230418.
Teslina 15.
Marinada, restoran s ribljim jelima.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomaš / HANZA MEDIA

Zagreb, 230418.
Teslina 15.
Marinada, restoran s ribljim jelima.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomaš / HANZA MEDIA
 

Kolman ribu koju priprema nabavlja svježu od obitelji Mišlov s Ugljana, a dimljenu iz Kaštela te svaki tjedan osmišljava nova i prilagođava postojeća zdrava jela sa svježim povrćem s Dolca. Prilikom posjeta Marinada baru zatekli smo u ponudi salatu od povrća sa slanim inćunima, burger od srdela sa salatom od krumpira i rukole, salatu s dimljenom skušom i još nekoliko opcija, sve u rasponu cijena od 25 do 55 kuna po obroku.

Zagreb, 230418.
Teslina 15.
Marinada, restoran s ribljim jelima.
Na fotografiji: dimnjena skusa na lisnatoj salati i povrcu.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomaš / HANZA MEDIA
 

Posao već cvjeta, iako se u samom prostoru nalazi tek nekoliko mjesta za sjesti pa bar za sada funkcionira većinom kao mjesto za narudžbe za van, no u planu je i mala terasa, koja će sigurno biti stalno popunjena.

Zagreb, 230418.
Teslina 15.
Marinada, restoran s ribljim jelima.
Na fotografiji: Pljeskavica od srdele, sa rikulom i krumpirima.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomaš / HANZA MEDIA
 

Najpopularnije jelo trenutno su im polpete od srdela, a sve su popularnije i hladne salate, idealne za lagani proljetni ručak. Marinada bar u ulici Nikole Tesle br. 15 otvoren je od ponedjeljka do subote i to od 11 do 20 sati.

Izdvajamo

Iz drugih medija