UKRATKO

MARKO LASIĆ NERED: Reper koji je postao glavna faca Youtube gastro showa "Kaj se kuha?"

Neki Daniels Media

Odrastao sam na “Hit Depou” uz Hameda i Danielu, “Svlačionice” Roberta Knjaza, Malnarovu “Noćnu moru”...

Kao klinci radili smo priloge “Ljudi u crnom” za HRT u sklopu Nogometne televizije. Sjećam se prvih spotova, snimanja Ogrestina filma “Crvena prašina” na Kustošiji... Volim dokumentarce, volim sadržaj koji je zabavan i edukativan, a YouTube koristim kako bih zadovoljio svoj kreativni poziv. Igrom slučaja, to su izleti u kulinarski svijet. Spajam zabavu s nečim korisnim i uživam u tome.

LJUDI SU NAS POČELI PRATITI NA YOUTUBE KANALU! Sviđa im se show “Kaj se kuha?” i šalju nam poruke sa svojim idejama i prijedlozima. Ekipa mi se javlja s Brača, iz Istre, Zagreba, Osijeka... Odasvud. Što se jela tiče, želim raditi sve. Od jela koja nisam nikad probao do stvari koje su tradicionalne, ali opet zanimljive. Epizode na kraju planiramo ovisno o vremenu, lokaciji, dostupnosti ljudi i kreativnom rješenju, a u finalnoj odluci sudjeluje glavna urednica Sanja Tomljenović.

IZOLACIJA OTEŽAVA REALIZACIJU, ali omogućava da sve bolje isplaniramo. Mislim da ćemo zadržati kontinuitet i objavljivati svaku treću subotu u mjesecu. Moj core business je marketinška agencija koju vodim 14 godina. Tu su ljudi, prijatelji i partneri koji se nalaze u jako teškoj situaciji. Ekonomske posljedice koronavirusa već osjećamo i neke odluke koje moramo donijeti su teške. Trenutačno više razmišljam o spašavanju radnih mjesta nego o samom showu, ali treba ostati pozitivan. Show must go on, jel tak?

LJUBAV PREMA KUHANJU javila se dok sam aktivno sudjelovao u kulinarskom showu “3, 2, 1 - kuhaj!” Tamo su me oduševili naši mentori i chefovi Špiček, Pažanin i Željka Klemenčić. Uzori su mi i chefica Ana Grgić te chef Hrvoje Zirojević. Mislim da je njih petero dovoljno za cijeli život.

JEDNA OD NAJDRAŽIH KULINARSKIH ANEGDOTA mi je upravo odlazak i prijava na “3, 2, 1 - kuhaj!” Imali smo priliku napraviti što god nam padne na pamet, a mi se predstavimo s blitvom i polukuhanom govedinom zalivenom kantarionovim uljem za rane. Čekaj, kaj nije to genijalno! Još dandanas vrištim kad se sjetim izraza lica članova žirija!

OD SVJETSKIH KUHINJA, obožavam Mozambik, Zimbabve i Tanzaniju, to mi je top, haha! Šalim se! Obožavam našu kontinentalnu, zagorsku i slavonsku kuhinju, mediteransku, dalmatinsku i istarsku. Toliko smo lijepa i bogata zemlja ljudima, tradicijom i gastronomijom da bih cijeli život mogao šetati od konobe do konobe, od salaša do salaša i nikad mi ne bi dosadilo.

ŠTO UVIJEK IMAM U SVOJOJ ŠPAJZI? U špajzi imam pasirane rajčice, pekmeze i jaja! I doma uvijek imam špek. Smatram da špek može sve popraviti... Jako ga volim stavljati u sva jela.

OMILJENO JELO IZ DJETINJSTVA su mi ćufte, haha. Uvijek sam volio ćufte! Svoje prvo jelo pripremio sam sam sebi, i to jaja - bio sam jako ponosan! Od slastica pripremam samo palačinke. Žena je više oko slastica, zato je toliko slatka.

DA MORAM BIRATI između vina, piva, koktela i bezalkoholnih pića, odabrao bih pivo jer nijedna velika priča ne počinje nekim bezalkoholnim pićem, iako u posljednje vrijeme češće pijem vino. Najdraže jelo nakon dobrog tuluma? Voda... Samo voda! Nemrem jesti nakon dobrog tuluma.

Izdvajamo

Iz drugih medija