NOVA ČLANICA ŽIRIJA 3,2,1 KUHAJ

MATEJA DOMITROVIĆ: “Kamera se ne bojim, a prema natjecateljima neću biti zajedljiva”

 RTL PROMO
Matea Domitrović završila je Grafički fakultet, a novinarstvom se počela baviti prije 17 godina. Zadnjih pet godina radi u magazinu Dobra hrana

Dugogodišnja novinarka Jutarnjeg lista i izvršna urednica Dobre hrane Mateja Domitrović pridružila se žiriju RTL-ova kulinarskog showa “Tri, dva, jedan - kuhaj”. Zaljubljenica u gastronomiju nema formalnu kulinarsku naobrazbu, no tijekom novinarske karijere svakodnevno je u doticaju s hranom i izvrsnim kuharima. 40-godišnjoj Siščanki ovo će biti prvo televizijsko iskustvo.

- S RTL-a su me nazvali prije otprilike dva mjeseca, sjećam se da je bio ponedjeljak ujutro. Pitali su me bih li došla na razgovor i probna snimanja za članicu žirija “Tri, dva, jedan - kuhaj”. Ugodno me iznenadio njihov poziv, a probna snimanja su bila vrlo zabavna - priča Mateja i kroz smijeh dodaje kako snimke još nije vidjela.

Za potrebe raznih editorijala u Dobroj hrani pred kamerama je spremala razna jela, no ovo je prvi put da će biti na televizijskim ekranima. Kaže kako se najviše bojala da neće biti dovoljno opuštena, no kada su krenule gastronomske teme, potpuno je zaboravila na kamere. Show, koji ove jeseni ulazi u petu sezonu, gledala je i prije, a članove žirija Tomislava Špičeka i Matu Jankovića i privatno poznaje. Upravo su je oni predložili kao zamjenu za Žakline Troskot, koja se nakon sezone i pola kao članice žirija okrenula novim poslovim izazovima.

Zagreb, 240117.
Kolace kojima je glavni sastojak med napravile su Mateja Domitrovic i Vana Babic.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Berislava Picek / CROPIX

Medvjedji luk
27012017
Foto Mario Kucera
Mario Kučera

- S Matom sam dosta radila i kuhala, a moja prva tema za Dobru hranu bila je upravo s Tomislavom Špičekom u njegovom restoranu u Zaprešiću. Sjećam se kako je spravio janjetinu i dagnje i takve kombinacije. Oduševio me - kaže Mateja, koja je završila Grafički fakultet, a novinarstvom se počela baviti prije 17 godina.

Zagreb, 080517. 
Kaptolska Klet, Kaptol.
Tomislav Spicek, clan zirija RTL-ova showa Tri, dva, jedan kuhaj
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX

U kulinarskom magazinu Dobra hrana je posljednjih pet godina. Kuhanje je zavoljela nakon fakulteta kada je, kako kaže, imala više vremena posvetiti se namirnicama i pravilnoj prehrani. Odlazak na plac joj je svakodnevna rutina, a najdraža hrana joj je tjestenina. Obožavateljica je mediteranske prehrane, a najviše voli francusku kuhinju.

Mnoge je svojom biografijom podsjetila na Željku Klemenčić koja je bila članica žirija “Tri, dva, jedan - kuhaj” prve tri sezone, nakon čega je otišla na porodiljni. Podsjetimo, i Željka je gastro novinarka koja nije profesionalna kuharica, ali obožava hranu. Kaže kako ne planira biti stroga, već pravedna jer se više poistovjećuje s kandidatima nego profesionalnim kuharima, poput Mate Jankovića i Tomislava Špičeka.

RTL PROMO

- Trudit ću se biti neutralna, neću biti zajedljiva bez pokrića. Veselim se snimanjima i kandidatima - otkriva. Prije desetak dana objavljeno je kako će umjesto ženama omiljenog Ivana Pažanina u žiri doći Mate Janković, chef, poduzetnik, savjetnik i promotor domaće gastronomije, koji će ovim projektom označiti svoj povratak na male ekrane.

- Jedna od najbitnijih stvari u kuhinji jest biti strog, ali pošten chef. Od kandidata ću očekivati disciplinu, radnu etiku i pedantnost te ću im pokušati svojim savjetima pomoći u usavršavanju kulinarskih vještina. Radujem se ponovnom radu na televiziji i nadam se da će gledatelji uživati u onome što smo im pripremili - izjavio je 39-godišnji Mate, omiljeni tv kuhar, kojeg gledatelji pamte kao člana žirija hrvatske verzije kulinarskog showa “MasterChef”.

Promo RTL

Mate je završio Školu za kuhare, a iskustvo je stjecao u eminentnim restoranima i hotela, pod paskom najpoznatijih chefova. U petoj sezoni ostaje i Tomislav Špiček, jedan od najpoznatijih hrvatskih kuhara, koji je u žiriju “Tri, dva, jedan - kuhaj” od samog početka. U posljednjoj sezoni pobijedili su Istrijani Martin Špaček i Kristijan Benić, a Špiček je kasnije rekao kako nije bio previše zadovoljan entuzijazmom, voljom za učenjem i kulinarskim vještinama nekih kandidata ove sezone RTL-ova kulinarskog showa. S dva nova člana žirija i novim, entuzijastičnim kandidatima, peta sezona omiljenog kulinarskog showa kreće s emitiranjem na jesen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:10