BOŽIĆNI VIDEO SPECIJAL

MEAT THE KING: Na Advent su došli s handmade smokerom, a ekipa je poludjela za Nastyjem i Banditom!

 Marko Todorov / HANZA MEDIA
Na Fuliranju se ove godine smjestila i kućica zagrebačke obiteljske tvrtke Meat The King poznate po primjeni sustava ''od farme do stola'', a koja je specijalizirana za proizvodnju i preradu mesa hrvatskog podrijetla.

Ovaj su put na Fuliranje došli s BarBa Q ''smokerom'' (pušnicom na vrući dim) koju je konstruirao Mojmir Žuvela nakon što je u potrazi za savršenom pušnicom nailazio na prilično skupa rješenja pa je odlučio sam izraditi svoju.

Zagreb, 111217.
Strossmayerov trg.
Kucica Meat the King u sklopu Fuliranja nudi mesne burgere.
Na fotografiji: smoker.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / HANZA MEDIA

Zagreb, 111217.
Strossmayerov trg.
Kucica Meat the King u sklopu Fuliranja nudi mesne burgere.
Na fotografiji: smoker.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / HANZA MEDIA

''Cilj nam je predstaviti crnu slavonsku svinju. Vrlo je važno znati pripremiti meso crne slavonske svinje, ono se ne smije previše termički obraditi kako se ne bi presušilo. Buncek i rebra začinjavamo samo s krupnom soli i paprom. Krupna sol bolje prodire u meso, zato ju koristimo.'' - rekao nam je Tihomir Smoljanec iz tvrtke Meat The King.

Meso crne slavonske svinje nude u Nasty Black Pig burgeru koji služe s cole slaw salatom i domaćim BBQ umakom te u Black Sausage Queen - tortilji koju pune mesom kobasice crne slavonske svinje, salsom verde, relishem od krastavaca i luka te cheddar umakom.

''U cole slaw salatu, uz majonezu, stavljamo i kiselo mlijeko kako ne bi bila toliko teška i preuzela okus burgera. Također, sami radimo svoj BBQ umak od domaćeg kečapa koji polako iskuhavamo četiri do pet sati, melase, meda, muscovado šećera... Meso za Nasty kombiniramo pa tako koristimo buncek, rebra i plećku jer svako na svoj način doprinosi okusu. Rebarca imaju dovoljno masnoće, koljenica je lagano slatkasta, a plećka ima dovoljno krtog mesa.' - rekao nam je Martin Karabajić.

Zagreb, 111217.
Strossmayerov trg.
Kucica Meat the King u sklopu Fuliranja nudi mesne burgere.
Na fotografiji: priprema burgera.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / HANZA MEDIA

Zagreb, 111217.
Strossmayerov trg.
Kucica Meat the King u sklopu Fuliranja nudi mesne burgere.
Na fotografiji: burger the King.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / HANZA MEDIA

Smoky Beef Bandit i The King rade s dry age junetinom koju nabavljaju iz Prigorja. Bandit rade tako da juneća rebra dime oko 12 sati u smokeru, a služe ga s relishem od krastavaca i luka, BBQ umakom i zelenom salatom.

Zagreb, 111217.
Strossmayerov trg.
Kucica Meat the King u sklopu Fuliranja nudi mesne burgere.
Na fotografiji: burger the King.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / HANZA MEDIA

Zagreb, 111217.
Strossmayerov trg.
Kucica Meat the King u sklopu Fuliranja nudi mesne burgere.
Na fotografiji: burger the King.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / HANZA MEDIA

Svo meso se u principu dimi između 6 i 12 sati, ovisi o kojem cutu se radi. Također, na njihovoj kućici svaki dan možete potražiti specijalnu ponudu koja je dan kad smo ih mi posjetili bila BBQ Brisket Burger.

Zagreb, 111217.
Strossmayerov trg.
Kucica Meat the King u sklopu Fuliranja nudi mesne burgere.
Na fotografiji: burger Nasty Black Pig.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / HANZA MEDIA

Neće stati samo na brisketu, planiraju nuditi BBQ ribse, porchettu i carsko meso crne slavonske svinje.

Zagreb, 111217.
Strossmayerov trg.
Kucica Meat the King u sklopu Fuliranja nudi mesne burgere.
Na fotografiji: kucica.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / HANZA MEDIA

Što je dobra klopa bez dobre kapljice? Kuhano bijelo vino (koje nabavljaju iz Zeline) spremaju na poseban način, dodaju mu svježe cijeđeni sok od naranče, limuna te zeleni čaj i začine, a crno kuhaju sa suhim šljivama, između ostalog. Cijena burgera se kreće od 58 do 79 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 14:52