Ovaj su put na Fuliranje došli s BarBa Q ''smokerom'' (pušnicom na vrući dim) koju je konstruirao Mojmir Žuvela nakon što je u potrazi za savršenom pušnicom nailazio na prilično skupa rješenja pa je odlučio sam izraditi svoju.
''Cilj nam je predstaviti crnu slavonsku svinju. Vrlo je važno znati pripremiti meso crne slavonske svinje, ono se ne smije previše termički obraditi kako se ne bi presušilo. Buncek i rebra začinjavamo samo s krupnom soli i paprom. Krupna sol bolje prodire u meso, zato ju koristimo.'' - rekao nam je Tihomir Smoljanec iz tvrtke Meat The King.
Meso crne slavonske svinje nude u Nasty Black Pig burgeru koji služe s cole slaw salatom i domaćim BBQ umakom te u Black Sausage Queen - tortilji koju pune mesom kobasice crne slavonske svinje, salsom verde, relishem od krastavaca i luka te cheddar umakom.
''U cole slaw salatu, uz majonezu, stavljamo i kiselo mlijeko kako ne bi bila toliko teška i preuzela okus burgera. Također, sami radimo svoj BBQ umak od domaćeg kečapa koji polako iskuhavamo četiri do pet sati, melase, meda, muscovado šećera... Meso za Nasty kombiniramo pa tako koristimo buncek, rebra i plećku jer svako na svoj način doprinosi okusu. Rebarca imaju dovoljno masnoće, koljenica je lagano slatkasta, a plećka ima dovoljno krtog mesa.' - rekao nam je Martin Karabajić.
Smoky Beef Bandit i The King rade s dry age junetinom koju nabavljaju iz Prigorja. Bandit rade tako da juneća rebra dime oko 12 sati u smokeru, a služe ga s relishem od krastavaca i luka, BBQ umakom i zelenom salatom.
Svo meso se u principu dimi između 6 i 12 sati, ovisi o kojem cutu se radi. Također, na njihovoj kućici svaki dan možete potražiti specijalnu ponudu koja je dan kad smo ih mi posjetili bila BBQ Brisket Burger.
Neće stati samo na brisketu, planiraju nuditi BBQ ribse, porchettu i carsko meso crne slavonske svinje.
Što je dobra klopa bez dobre kapljice? Kuhano bijelo vino (koje nabavljaju iz Zeline) spremaju na poseban način, dodaju mu svježe cijeđeni sok od naranče, limuna te zeleni čaj i začine, a crno kuhaju sa suhim šljivama, između ostalog. Cijena burgera se kreće od 58 do 79 kuna.