ČESTITKE

MICHELIN GUIDE CROATIA: Prestižni portal objavio vijest o novim zvijezdicama u Hrvatskoj!

 Goran Šebelić / HANZA MEDIA

Posljednjeg dana u veljači još dva restorana ovjenčala su se Michelinovim zvjezdicama i time se pridružila već dobro poznatoj trojci koja je istog datuma potvrdila svoje uspjehe (Monte, Pelegrini, Restaurant 360). To su Draga di Lovrana i zagrebački Noel. Vijest o tome objavio je i prestižni portal svjetskog glasa Fine dining lovers.

Osim njih navode i četiri restorana koji su zaslužili Bib Gourmand, a podsjetimo kako su to Batelina, Konoba Vinko, Agava i Tač.

Gospođu Vesnu Miletić sreli smo i na Vinartovom Grand Tastingu i pitali je za dojmove. Bila je doista presretna i nije skrivala oduševljenje. Zadovoljna kako je konačno netko prepoznao njihov predani rad.

Svoj komentar za Fine dining lovers dao je i Gwendal Poullennec, međunarodni direktor Michelin Guide-a koji je vrlo optimističan glede budućeg razvoja fine dining scene u Hrvatskoj: "Ovaj odabir pokazuje potencijal hrvatske gastronomske scene, obogaćena brojnim utjecajima, od mediteranskih okusa u Dalmaciji, do talijanskih utjecaja u Istri i slavenskim okusima od Zagreba do Slavonije, koji zajedno tvore jedinstven kulinarski identitet!"

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 06:00