StoryEditor
ISKRENE ČESTITKE

MICHELIN PROGLASIO JURICU GOJEVIĆA SOMMELIEROM GODINE! "Ne znam kako da vam prenesem to što osjećam. Još ne vjerujem!"

Karijeru je započeo na luksuznom Cunard kruzeru s pet zvjezdica, The Queen Elizabeth. Bio je dio obitelji Cunard pet godina i u to vrijeme je napredovao kroz redove do voditelja tima unutar odjela za sommeliere
 Jurica Gojević Facebook page

U novom izdanju Michelina za Veliku Britaniju i Irsku Sommelierom godine je proglašen Jurica Gojević, Hrvat koji se 2015. godine odlučio preseliti u Dublin te se, za početak, zaposlio kao sommelier u restoranu The Green House (vlasnik Michelinove zvjezdice) sa sjedištem u Dublinu.

Jurica Gojević Facebook page

U kolovozu 2017. godine postavljen je za voditelja sommeliera luksuznog hotela/dvorca Adare Manor, što je za njega bilo ostvarenje snova. Jurica je imao zadatak povećati i poboljšati postojeće kolekcije vina, a u roku od 17 mjeseci povećao je vinsku kartu sa 350 na 700 vina.

Adare Manor Hotel Facebook page
 

Kad smo se javili gospodinu Gojeviću kako bismo mu čestitali i zamolili ga za izjavu, skromno nam je odgovorio: "Ne znam kako da vam prenesem ono što osjećam jer ni sam još uvijek ne vjerujem."

Jurica Gojević Facebook page
 

Kako stoji u Twiter objavi Michelinovog vodiča za UK: "Od svog dolaska 2017. godine Jurica je pokazao strast, poniznost i prije svega detaljno poznavanje svih vina koja se poslužuju u njegovom hotelu. Njegova prirodna toplina kupcima olakšava odabir vina."

Cijeli intervju s gospodinom Gojevićem čitajte ove nedjelje u Jutarnjem listu, prilog Dobra hrana.

Iskrene čestitke!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 14:17