ISKRENE ČESTITKE

MICHELIN PROGLASIO JURICU GOJEVIĆA SOMMELIEROM GODINE! "Ne znam kako da vam prenesem to što osjećam. Još ne vjerujem!"

Jurica Gojević Facebook page

Karijeru je započeo na luksuznom Cunard kruzeru s pet zvjezdica, The Queen Elizabeth. Bio je dio obitelji Cunard pet godina i u to vrijeme je napredovao kroz redove do voditelja tima unutar odjela za sommeliere

U novom izdanju Michelina za Veliku Britaniju i Irsku Sommelierom godine je proglašen Jurica Gojević, Hrvat koji se 2015. godine odlučio preseliti u Dublin te se, za početak, zaposlio kao sommelier u restoranu The Green House (vlasnik Michelinove zvjezdice) sa sjedištem u Dublinu.

Jurica Gojević Facebook page

U kolovozu 2017. godine postavljen je za voditelja sommeliera luksuznog hotela/dvorca Adare Manor, što je za njega bilo ostvarenje snova. Jurica je imao zadatak povećati i poboljšati postojeće kolekcije vina, a u roku od 17 mjeseci povećao je vinsku kartu sa 350 na 700 vina.

Adare Manor Hotel Facebook page
 

Kad smo se javili gospodinu Gojeviću kako bismo mu čestitali i zamolili ga za izjavu, skromno nam je odgovorio: "Ne znam kako da vam prenesem ono što osjećam jer ni sam još uvijek ne vjerujem."

Jurica Gojević Facebook page
 

Kako stoji u Twiter objavi Michelinovog vodiča za UK: "Od svog dolaska 2017. godine Jurica je pokazao strast, poniznost i prije svega detaljno poznavanje svih vina koja se poslužuju u njegovom hotelu. Njegova prirodna toplina kupcima olakšava odabir vina."

Cijeli intervju s gospodinom Gojevićem čitajte ove nedjelje u Jutarnjem listu, prilog Dobra hrana.

Iskrene čestitke!

Izdvajamo

Iz drugih medija