ČESTITKE

MICHELIN U ZAGREBU: Metro uručio priznanja zagrebačkim restoranima

U ponedjeljak 11. rujna Roberto Mancuso, predsjednik uprave METRO-a - globalnog partnera MICHELINOVOG vodiča, uručio je MICHELINOVU plaketu chefu restorana Mano Hrvoju Nakiću.

Agava, Apetit City, Bistro Apetit, Boban, Dubravkin put, Gallo, Le Bistro Esplanade, Mano, Mundoaka, Takenoko i Zinfandel's ušli su u selekciju MICHELINOVOG gastro vodiča za 2017. godinu i od sada posluju s prestižnom preporukom jednog od najznačajnijih vodiča restorana u svijetu.

Priznanja MICHELINOVOG vodiča, takozvane MICHELINOVE tanjure, zaslužila su 34 hrvatska restorana koji, prema ocjenama anonimnih inspektora, poslužuju dobru i jednostavnu hranu, dok je restoranu Monte iz Rovinja METRO uručio prvu i, za sada, jedinu MICHELINOVU zvjezdicu u Hrvatskoj.

Eipa Apetit Cityja

"Jedanaest zagrebačkih restorana s preporukom MICHELINA dugogodišnji su partneri METRO s kojima dijelimo filozofiju i strast za kulinarskim savršenstvom i proizvodima vrhunske kvalitete. Iznimno nas raduje što su inspektori MICHELINA prepoznali njihovu kvalitetu i ponosni smo što je suradnja s MICHELINOVIM vodičem METRO-u omogućila da i na ovaj način bude dio uspjeha vrhunskih hrvatskih restorana i ugostitelja", izjavio je Roberto Mancuso, predsjednik Uprave METRO-a.

Tomislav Vizec, Stjepan Bistrički i Roberto Mancuso

Više od trećine kupaca METRO-a u Hrvatskoj dolazi iz HoReCa sektora, među kojima su i 32 restorana s MICHELINOVOM preporukom. Upravo zato iskustva i znanja stečena u suradnji s MICHELINOVIM vodičem i kulinarskim natjecanjem Bocuse d'Or METRO koristi kako bi globalnim partnerstvima doprinio prepoznatljivosti hrvatske turističke i ugostiteljske ponude.

Hrvoje Nakić (Mano)

S više od 100 godina iskustva u selekciji restorana, MICHELINOV vodič danas preporučuje više od 20.000 restorana u 30 svjetskih zemalja. Bilo da se radi o Europi, Aziji ili Americi, MICHELINOVI inspektori primjenjuju iste kriterije u ocjenjivanju kvalitete svakog restorana kojeg posjete anonimno. Koristeći jedinstven proces usavršavan tijekom desetljeća, MICHELINOV vodič postao je međunarodna referenca za fine-dining, a plaketa MICHELINOVOG vodiča službeno je priznanje da je restoran dio selekcije za 2017. godinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:03