PROVJEREN RECEPT

MINI PAVLOVE S KREMOM OD JAGODA: Stvarala je nove likove, a Umirućeg labuda otplesala je oko 4000 puta. Njoj u čast, ove pavlove!

Tihana Lohinski, autorica bloga Strawberry Soup, nam je otkrila ovaj jednostavan recept za odličan kolač koji će savršeno pasati uz popodnevni čaj...

recept i slika Tihana Lohinski

ZA PAVLOVE

4 bjelanjka
200 g šećera
1 žlica alkoholnog octa

ZA KREMU

350 g jagoda
2-3 žlice limunova soka
1,5 - 2 žlice gustina
100 g šećera
pola žličice ekstrakta vanilije
3 žumanjka i 1 cijelo jaje
50 g maslaca

Bjelanjci neka budu sobne temperature prije nego što ih počnete miksati. Počnite lagano, a zatim dodajte šećer žlicu po žlicu, neprekidno miksajući. Miješajte tako 10-15 minuta dok ne dobijete čvrstu smjesu, a pred sam kraj miksanja dodajte jednu žlicu octa i miksajte još oko minutu. Na papiru za pečenje iscrtajte krugove one veličine koju želite za svoje mini pavlove. Po tim krugovima slastičarskom vrećicom ili žlicom rasporedite smjesu s bjelanjcima tako da pokrijete dno, a da na stranicama bude više smjese, poput košarica ili gnijezda. Pavlove sušite u pećnici zagrijanoj na 100 stupnjeva Celzijevih oko sat i pol. Štapnim mikserom od jagoda napravite pire. Jaja i žumanjke malo izmiksajte u posebnoj posudi, a zatim ih dodajte u jagode. Dodajte i šećer i gustin te limunov sok. Dobro promiješajte i kuhajte na pari neprestano miješajući dok se krema ne stisne otprilike do teksture kakvu ima jogurt. Dodajte maslac i dobro promiješajte. Kremu ohladite pa propasirajte kroz cjediljku s gustom rešetkom kako u njoj ne bi bilo grudica. Nakon što se pavlove osuše i ohlade, napunite im sredinu ohlađenom kremom od jagoda i odmah poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 16:44