NOVOSTI IZ MEĐIMURJA

MLADO VINO MLADIH VINARA: Prvi put da su se vinari iz jedne regije odlučili okupiti pa etiketirati mlado vino!

- Ovo je prvi put da su se vinari iz jedne hrvatske regije odlučili okupiti pa buteljirati i etiketirati mlado vino – rekao je nedavno na predstavljanju mladih međimurskih vina u zagrebačkom restoranu Dubravkin put sommelier Siniša Lasan.

Vina su predstavljali sami vinari, pa se prilikom kušanja imalo prilike slušati o svakom vinu, a riječ su uzimali David Štampar, Tea Dvanajščak, Marko Cmrečnjak, Petar Kocijan, Denis Kunčić i Nenad Preiner. Svako je vino imalo njihov osobni pečat, a budući da se radi o drugoj generaciji poznatih vinara, nije ni čudo da su kod proizvodnje vina podigli ljestvicu više, što potvrđuje i ovaj projekt koji prvi put u Hrvatskoj na tržište plasira mlada, svježa, mirisna vina različitih bijelih sorti pod jednim nazivom Mlado Međimurje. -

Tradicija ispijanja mladog vina u Međimurju postoji već dugi niz godina, ali samo po domaćinstvima. Mi mladi krenuli smo drugim putem i nadahnuti poznatim svjetskim vinskim regijama, pogotovo Austrijom i Francuskom, koje svake jeseni predstavljaju svoja mlada vina, odlučili smo tržištu ponuditi ova naša vina. Vjerujemo u njihov uspjeh jer se već potvrdilo da naša publika, pogotovo za druženja, voli pijuckati nešto mlado, lagano, svježe i mirisno – rekla je, a tko drugi nego jedina žena među vinarima, Tea Dvanajščak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:33