Moja špajza: Marin Medak

Jednim od najboljih kuhara mlađe generacije zove ga Rene Bakalović. Temperamentan i zaigran, Medak s istom strašću priča o molekularnoj gastro­nomiji i kuhanom jajetu. Karijeru je započeo u caterin­gu Majetić, bio je sous chef u hotelu Lav le Meridien u Splitu, executive Chef cateringa Daily Fresh, a sad ima svoj poznati Hamburger bar RougeMarin u kojem možete pronaći prave gurmanske hamburgere od svježih namirnica.

5 stvari koje uvijek imam u frižideru maslac, špek, jaja, mlijeko i grincajg

uobičajeni doručak gablec u 10 sati

uobičajena večera mali zalogaj kasno popodne

kava ili čaj pola litre bijele kave

idealan obrok mahunarke

omiljeni restoran japanski

najdraži kuhar Feran i Keller

omiljeno bezalkoholno piće svježe cijeđeni sok

omiljeno alkoholno piće gemišt

omiljena namirnica rajčica

sve ima bolji okus s… ljubavlju

gastro-luksuz bez kojeg ne mogu japanske namirnice

kod kupnje hrane rastrošan sam na svemu što vrijedi tog novca

omiljeni kuhinjski gadget oštar nož

comfort food samo da nisam gladan

lokacija za večeru iz snova mjesec

čokolada ili voće čokolada

idealan desert kombinacija 4 deserta

slatko ili slano slatko u kombinaciji sa slanim

omiljeni začin šarenko (vrsta češnjaka)

najdraže hrvatsko maslinovo ulje Lastovka iz hladne preše

omiljeno domaće crno i bijelo vino Plavac mali i Graševina (vrhunska)

omiljena vrsta sira svi sirevi

najdraža riba jegulja

kad netko kaže meso, ja pomislim na mladu junicu

omiljena vrsta i komad mesa juneći file od mladog bika, da je barem 3 kg težine

zabranjeni užitak ne zabranjujem si ništa

junk kojemu ne mogu odoljeti junk food jedem samo kad me natjeraju

omiljena zimnica pečena paprika

što bih skuhao za romantičnu večeru svoju zaručnicu

sastojci moje omiljene pizze vrhunsko hrskavo tijesto

nikada ne jedem jedem sve što nije pokvareno

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 04:35