Moja špajza: Mate Janković

Mate Janković, jedan od najmlađih chefova u Hrvatskoj i član žirija emisije Masterchef čija se druga sezona upravo bliži napetoj završnici otkrio nam je kako je njegova omiljena namirnica kvarnerski škamp, luduje za iznutricama, no ipak ponekad ne može odoljeti dobrom burgeru.

5 stvari koje uvijek imam u frižideru mlijeko, mineralna, maslac, jaja, povrće

uobičajeni doručak nešto s nogu

uobičajena večera zabrijem na paštu… 100 načina

kava ili čaj espresso s kap hladnog mlijeka bez šećera

idealan obrok iznutrice na bilo kako, lud sam za jetrom

omiljeni restoran Le Mandrać… i naravno Baltazar

najdraži kuhari imam ih više, ali bih izdvojio luckastog šeširdžiju Deniza Zembu

omiljeno bezalkoholno piće sok od rajčice.Yup, istina je

omiljeno alkoholno piće Hendrick’s Gin

omiljena namirnica kvarnerski škamp

sve ima bolji okus sa… soli

gastro-luksuz bez kojeg ne mogu vrhunsko maslinovo ulje… Belić, SanGurmano, Šibiba, Meneghetti, Škabe… ovisnost…

kod kupnje hrane rastrošan sam na… nije vrijeme rastrošnosti…

omiljeni kuhinjski gadget ručna mašina za paštu i silikonski kalupi (još jedna u nizu genijalnih upotreba silikona)

comfort food gumeni bomboni, oni okrugli, zeleno bijeli, kiseli… ne, ne sramim se priznati

lokacija za večeru iz snova svemir, Enterprise je OK

čokolada ili voće? čokolada s kandiranom korom naranče… he he

idealan desert bijela čokolada i maline

slatko ili slano? slano

omiljeno domaće crno i bijelo vino Roxanich Superistrian i Clai Brombonero crna, Trapan Uroboros malvazija i Tomac Amfora bijelo

omiljena vrsta sira Epoises… volim jače sireve

najdraža riba trlja od kamena

kad netko kaže meso, ja pomislim na… roštilj, pivo, društvo, glavobolju..

omiljena vrsta i komad mesa janjeći kare

zabranjeni užitak ne zabranjujem si ništa

junk kojem ne mogu odoljeti dobar burger

omiljena zimnica puno vrsta džemova… od amule mi je najdraži

što bih skuhao za romantičnu večeru riblji menu od 12 slijedova… da dulje traje

sastojci omiljene pizze dosadan sam… šunka, mozzarella, rajčica, gljive, origano… i maslina… obavezno maslina….

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. studeni 2021 16:18