ZANIMLJIV RAZLOG

MOŽE LI RESTORAN ZAISTA VRATITI MICHELINOVU ZVJEZDICU? Ova je obitelj to odlučila učiniti!

 Getty Images
Vlasnici obiteljskog restorana u Walesu su odlučili vratiti Michelinovu zvjezdicu koju drže od 2011. godine

Naveli su kako je osvajanje zvjezdice utjecalo na njihov obiteljski život. Iako su Michelinove zvjezdice san mnogih svjetskih restorana, Stephane Borie, njegova partnerica Sarah Francis i njena sestra Kathryn Francis, vlasnici restorana The Checkers u Montgomeryju, su zatražili vraćanje Michelinove zvjezdice te ne žele biti navedeni u istoimenom vodiču koji će biti izdan ove godine u mjesecu listopadu.

The Checkers Montgomery Facebook page

U svom intervjuu za BBC, Sarah je izjavila kako je odluka bila emocionalno teška, ali prava. Ona i suvlasnici planiraju ponovno otvaranje The Checkersa ovaj mjesec, a nudit će samo doručak i ručak te smještaj, što će im omogućiti da provode više vremena sa svojim obiteljima.

''Bilo je veliko veselje imati zvjezdicu i bili smo jako sretni kad smo čuli vijest. Ali želimo provoditi više vremena sa svojim obiteljima, a ovakav način rada nam omogućava da radimo preko dana, a navečer smo slobodni.'' - izjavila je Sarah za BBC.

The Checkers Montgomery Facebook page

Može li zaista restoran vratiti Michelinovu zvjezdicu?

Michelin će pak istaknuti kako restoran ne može vratiti zvjezdicu, budući da mašinerija koja stoji iza Crvenog vodiča odlučuje o tome tko će u njemu biti naveden.

Ipak, ranije ove godine su poštovali odluku chefa Sebastiana Brasa te maknuli njegov restoran Le Suquet. Bras je izjavio kako je pritisak održavanja statusa restorana s tri Michelinove zvjezdice uništavao njegovu kreativnost.

The Checkers Montgomery Facebook page

Još jedan slučaj vraćanja Michelinove zvjezdice (presedan, čak) se dogodio 1990. godine, kada je chef Marco Pierre White također zatražio da mu se ''oduzmu'' tri Michelinove zvjezdice koje su mu dodijeljene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:28