Dobro jutro!

Muffin krafne za doručak!

Da, dobro ste pročitali!

Ma što je to? Muffin krafne! Da ljudi! Svi znamo da je krafne raditi kod kuće prilično zahtjevno i osim ako nemamo cijeli vikend vremena za njihovo umješavanje i ”izbijanje” glutena iz njih, onda je vrijeme za nešto novo i drugačije. Muffini koji imaju okus krafni! I ne prže se! Savršeno!

Trebati će vam:

120 g maslaca
120 g šećera
2 jaja
žličica ekstrakta od vanilije
400 g brašna
2 žličice praška za pecivo
1 žličica sode bikarbone
prstohvat soli
pola žličice muškatnog oraščića
500 ml mlaćenice

Za glazuru:

100 g šećera
2 žličice cimeta
100 g maslaca

 

 

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva. Lagano s maslacem namastite kalup za muffine. Mikserom umijesite maslac i šećer. Dodajte jaja, jedno po jedno te ekstrakt vanilije. U drugoj posudi pomješajte brašno s praškom za pecivo, sodom bikarbonom, soli i muškatnim oraščićem. Dodajte pola mješavine brašna u zdjelu s maslacem i miješatjte. Dodajte pola mlaćenice i ponovno miješajte. Ponovite s preostalim brašnom i mlaćenicom. Stavite tijesto u kalup za muffine. Pecite oko 20 minuta na najjačoj temperaturi. Pustite da se muffin krafne ohlade, a zatim ih izvadite iz kalupa. Za glazuru istopite maslac. Pomješajte u jednoj posudi šećer i cimet. Svaku muffin krafnu umočite u maslac te u šećer i cimet!

Izdvajamo

Iz drugih medija