Obitelj Korak izrazito je cijenjena među vinskim obožavateljima jer prezentiraju umijeće spravljanja vrhunskih vina već godinama i drže konstantno visoku kvalitetu svojih Chardonnaya, Pinota crnih, Rizlinga, Sauvignona, Pinota sivih te Syraha. Njihova su vina elegantna i graciozna, skladna i aromatski bogata. Nedavno su započeli i s dugim maceracijama bijelih sorti pa tako u skoro vrijeme možemo očekivati još noviteta iz njihova podruma. Tradicija bavljenja vinogradarstvom i vinarstvom ima svijetlu budućnost jer glava kuće, Velimir, iza sebe ima sina Josipa koji nakon završnog Agronomskog fakulteta sve intenzivnije pronalazi ulogu i radost među pitoresknim brežuljcima prošaranim vinovom lozom.
Korakovi obrađuju oko 6 ha vinograda gdje je zasađeno 30000 trsova. Imaju i stalne kooperante koji za njih obrađuju još nekih 2-3 ha. No, vratimo se pjenušcima. Bijeli pjenušac Brut nature iz 2013. napravljen je u jednakom omjeru od Chardonnaya i Pinota crnog, dok je Rosé nature iz 2014. rađen od Pinota crnog. Napunjeno je oko 5000 boca bijelog i 3000 boca rosé pjenušca. Fermentacija se odvijala u velikim drvenim bačvama. Pjenušci su rađeni klasičnom (šampanjskom) metodom vrenja u boci. Bijeli je pjenušac tri godine odležavao na kvascima, a rosé godinu manje. Oba su pjenušca bez dodatka ekspedicijskog šećera i nose oznaku brut nature na etiketama koje je za njih dizajnirala Velimirova kći Vera. Karakterizira ih izrazita mineralnost, svježina, suhoća uz vrlo bogat perlage.
Trenutno je u podrumu ukupna količina od oko 20.000 boca pjenušaca. Među odgovornim krivcima za dobru hranu koja je pratila predstavljanje pjenušaca zaslužan je još jedan član obitelji, Bernard, koji će se u skoro vrijeme alocirati iz Dubravkina puta u obiteljski restoran što se uređuje u sklopu vinarije. Veselimo se i ovom pothvatu obitelji Korak koja gradi izuzetno ozbiljnu eno-gastro priču u hrvatskoj Champagnei. Obiteljska vinarija Korak već je godinama u samom vrhu naše vinske scene, a izlaskom na tržište s ovako ozbiljna dva pjenušca priča se čini još više zaokružena i potpunija.