NA DEKICAMA I POD ZVIJEZDAMA

NA MENIJU I NA EKRANU: Evo koje projekcije filmova možete uhvatiti na Food Film Festivalu!

U najljepšem zagrebačkom parku živo je od jutra do mraka: preko dana priprema se odlična street food hrana, a svaku večer može se uživati u projekcijama fimova

Zagrepčani su sigurno primijetili da je počeo, a one koji se tek spremaju doći u metropolu, sigurno će zanimati što se sve zbiva i nudi na Food Film Festivalu by Coca-Cola, najukusnijem filmskom festivalu koji se već tradicionalno održava u najljepšem zagrebačkom parku Zrinjevac. Posjetiteljima festivala okusne pupoljke razigravati: El Toro, Tač, AperEATivo, Pani, Smyrna, Klub ljubitelja janjetine, Kofer, Milky, Pofferties/Cellar, Beer bar, Mc ćevap - Brko & Brko by Kotanyi, Amelie, Trdelnik, Rakijarnica&Mangosta bar, Street food passage+, Istarska hiža, Plac, The driver, Fantastic food&drinks, OPG Čorić Soparnik, Nadine fritule, Klara premium store i Cukeraj.

Po dekicu i košaru za klopu

Znači, omastiti brk možete prije filma, ali nakon što posudite dekicu i košaru u nju svakako uzmite u nekoj kućici fine zalogaje jer ćete, gledajući dobar food film, sigurno ogladnjeti. Evo koje još filmove stignete pogledati jer Film Food Festival Zagreb by Coca-Cola traje do 16. rujna. Odaberite i uživajte!

U utorak 11. 9. u 20.30 na repertoaru je zanimljiv dokumentarac “Teatar života/Theater of Life” (2016.)

Chef Massimo Bottura, čiji je restoran Osteria Francescana proglašen najboljim na svijetu, poziva 60 međunarodnih kolega da mu se pridruže u transformiranju hrane namijenjene kontejneru u ukusne, obroke za najgladnije.

U srijedu 12. 9. u 20.30 prikazat će se fora film s Eddiejem Murphyjem “Mr. Church” (2016.)

To je drama inspirirana istinitim događajima o kuharu Josephu koji dolazi u dom obitelji Brody zbog danog obećanja da će se brinuti za Marie koja umire od raka i njezinu kćer Charlotte.

U četvrtak 13. 9. u 20.30 počinje dokumentarac o najkarizmatičnijem chefu svijeta Renéu Redzepiju “Mravi na škampu/ Ants on Shrimp” (2017.)

Noma, prepoznat kao najbolji svjetski restoran, seli iz Danske u Japan. Dokumentarac prati tim restorana dok prihvaćaju jedan od najvećih izazova u svojim karijerama.

U petak 14. 9. u 20.30 je film “Carigradska kuhinja/Touch of Spice” (2003.)

Fanis je Grk odrastao u Istanbulu, s djedom koji je bio izvrstan kuhar. Jedno vrijeme živi u Ateni, ali se vraća djedu i počinje kuhati...

U subotu 15. 9. film “Sushi na meksički način/East Side Sushi” (2014.) u 22.30

Juanin godinama radi u prehrambenoj industriji i savršeno sjecka hranu. Kad odustane od prodaje voća zaposli se kao pomoćnica u kuhinji u japanskom restoranu.

Posljednji film, “Okus života/ Sweet Bean” (2015.), prikazat će se u nedjelju 16. 9. u 20:30

Sentaro vodi malu pekarnicu koja prodaje dorayakije - peciva punjena slatkom pastom od crvenoga graha (“an”), a pomaže mu stara Tokue koja ima čarobne ruke kada je u pitanju pravljenje “ana”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 14:26