Najjednostavnija domaća majoneza

Mi sve volimo raditi od početka!

Priznati ćemo, pred kraj godine jako malo pazimo koliko jedemo. Ali nikada ne jedemo lošu hranu! Zato smo s vama odlučili podijeliti recept za najfiniju domaću majonezu. Danas, sutra ćete krenuti s pripremom francuske salate koja će se na staru godinu sigurno pronaći na vašem obiteljskom stolu, pa zašto ne pripremiti domaću majonezu koja će francuskoj salati dati najneodoljiviji okus ikad? Ako ćete u francusku sami sjeskati krumpir, mrkvu, dodati grašak, domaća kuhana jaja i naribati malo jabuke, imate i recept za savršenu francusku salatu.

Za domaću majonezu će vam trebati:

  • 2 žumanjka
  • 1 žličica senfa (Dijon ako ga možete nabaviti)
  • 500 ml suncokretovog ulja
  • 1-2 žličice vinskog octa
  • ½ limuna
  • sol

 

Pjenjačom izmješajte žumanjke u posudi. Dodajte senf i ponovno izmješajte. Postupno z miješanje u tankom mlazu dodajite ulje. Tako mješajte otprilike oko 3 – 5 minuta.

Kada primjetite da ste dodali polovicu ulja, umješajte žlicu octa. Nastavite s mješanjem i dodavanjem ostatka ulja. Začinite s malo soli i limunovim sokom i voila, domaća majoneza je spremna!

Izdvajamo