SAMO DOMAĆE

NAJJEDNOSTAVNIJE GA JE KUPITI U DUĆANU: Ali mi smo odlučili napraviti i začiniti sami svoj maslac!

Delicious cooked and grilled lobster with chili butter. A lobster can be cooked and boiled in a pot with salted water. It can also be prepared by steaming or on barbecue grill. Preparing lobster can be shared with friends and family. It is so much fun, messy and so good that is just meant to be shared.
Getty Images/iStockphoto

Maslac je neodoljivo kremast i gladak, poboljšava okus ama baš svakog jela, od običnog komada kruha do savršeno pripremljenog odreska.

Naravno, najjednostavnije je nabaviti pločicu maslaca u dućanu, ali ništa se ne može mjeriti sa svježim maslacem kojeg sami možete napraviti. Nasreću, stvar je vrlo jednostavna i iznenađujuće zabavna! Sve što trebate za početak jest punomasno tučeno vrhnje, hladnu vodu, blender i duboku posudu. Trebat će vam uređaj s jačim motorom, imajte to na umu.

 

Korak 1.

Miksajte vrhnje na srednjoj brzini oko 5 minuta, dok ne poprimi konzistenciju jogurta.

Korak 2.

Nastavite miksati sve dok se masnoća ne počne odvajati od tekućine u posudi.

Korak 3.

Dodajte jednu i pol žličicu ledene vode (na oko 500 ml vrhnja) i miksajte još 30 sekundi.

Korak 4.

Komade koji su se formirali izvadite iz posude i ocijedite ih od viška tekućine u kuhinjskoj gazi.

Korak 5.

Na poslijetku, maslac posolite i spremite u hladnja zamotan u papir za pečenje.

*NAPOMENA: Tekućinu ne bacajte, to je mlaćenica, a evo što sve možete napraviti s njom:

Crni kruh s mlaćenicom, sjemenkama i sirom

Muffini s mlaćenicom

Palačinke s mlaćenicom

Ovdje biste mogli stati, ali na par vrlo jednostavnih načina možete pripremiti i začinjeni maslac po svom ukusu.

Slatki maslac

U pripremljeni maslac umiješajte šećera i cimeta po želji. Savršeno za kekse, palačinke ili pohani kruh!

French toasts with banana,walnuts and cinnamon for a breakfast.
Getty Images/iStockphoto
 

Slani začinjeni maslac

Ispecite jednu glavicu češnjaka zamotanog u foliju u pećnici. Pecite ga oko 45 minuta na 180 stupnjeva. Kad je gotov izvadite češnjeve i pretvorite ih u pastu. Narežite pola čili papričice vrlo sitno i pomiješajte maslac, čili papričicu i češnjak. Savršen maslac za morske plodove i meso!

compound butter ingredients herb coriander garlic lemon fresh green onion homemade italian food tasty
Getty Images/iStockphoto
 

Izdvajamo

Iz drugih medija