ISTOK IDE NAPRIJED

NAJVEĆA VERTIKALNA FARMA NA SVIJETU: Spektakularna farma koja je bi mogla postati budućnost u proizvodnji hrane!

Farma će biti smještena na 130 000 četvornih metara

Otvorenje najveće vertikalne farme na svijetu planira se u prosincu 2019. godine u Dubaiju. Farma će biti smještena na 130 000 četvornih metara te će koristiti 99% manje vode za navodnjavanje od tipične poljoprivredne farme. Ovo je odlična vijest za Ujedinjene Arapske Emirate, budući da ova država uvozi oko 85% svoje hrane, a samo se jako mali postotak zemlje obrađuje.

Farma je rezultat zajedničkog ulaganja Emirates Flight Cateringa i poljoprovredno-tehnološke tvrtke Crop One Holdings, a investicija je vrijedna 40 milijuna dolara. Proizvodi s farme će se koristiti za pripremu hrane na letovima iz i u Emirate. Crop One Holdings je najavio kako će farma koristiti hidropone za proizvodnju lisnatog povrća. Nutrijenti će se miješati u vodu koja će cirkulirati u području korijena biljki.

Vertikalne su farme popularne u zemljama gdje je poljoprvredni prostor ograničen. Singapur je uveo vertikalne farme, a neka skladišta u Chicagu su također pretvorena u vertikalne farme koje ne proizvode otpad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 18:58