PROVJEREN RECEPT

NAŠA OMILJENA JUHA OD GLJIVA: Nešto na žlicu što će vam zagrijati dušu i tijelo!

Marko Miščević / HANZA MEDIA

Rene Bakalović obožava zimske krepke juhe, a jedan od favorita mu je svakako i juha od gljiva. Isprobajte recept i javite nam kako vam se sviđa!

Sastojci:

po 10 dag od svake gljive iz uzgoja
nekoliko listića vrganja i/ili bilo koje druge suhe gljive
125 g maslaca
kilograma mladog poriluka, što sitnijeg
l temeljca
1 dcl desertnog vina
1 dl slatkog vrhnja
vezica peršinovog lista
5 g tucanog mljevenog papra

Marko Miščević / HANZA MEDIA
 

Priprema:

Na maslacu se preprže kolutići poriluka. Tanko narezane gljive dodaju se jedna za drugom. Potom vino koje je dovoljno kuhati tek minutu, dvije, odmah zatim se ulije topli temeljac i juha dovede samo do ključanja. Vrhnje, nasjeckani peršinov list i papar najbolje je dodati već kad se juha digne sa štednjaka.

Izdvajamo

Iz drugih medija