PIVSKE PRIČE

NAUČI SKUHATI SVOJE PIVO: Kul IN je otvorio Beer Lab gdje biste mogli naučiti sve što vam je potrebno za proizvodnju piva!

Ustupljene fotografije

 

Iako je nekoć bilo na margini gastronomije, procvatom tehnološki profinjenih craft proizvoda, pivo se probilo u centar gastronomskih događanja te danas ima važnu ulogu u restoranskoj i hotelskoj ponudi i predstavlja novu struju kreativnosti u gastronomiji. Pariranje piva i hrane i detalji koje ocjenjujemo pri odabiru najboljeg piva samo su neka od suvremenih pitanja kojima se bave kulinarski stručnjaci. S tim na umu, otvoren je praktikum i centar za proizvodnju craft piva.

Ustupljene fotografije
 

Kul IN Beer lab omogućuje još širu naobrazbu nužnu za potpuno razumijevanje prehrambene industrije i ugostiteljstva. Polaznici će uživo imati priliku sudjelovati u pripremanju piva i tako naučiti kako prepoznati kvalitetan proizvod, što ocjenjivati kod degustiranja, načine i oblike serviranja piva i pariranja piva s hranom.

Ustupljene fotografije
 

Donosimo vam intervju s glavnim Kul IN majstorom za pivo, Sanelom Subašićem. Zamišljeno je da se polaznicima prenese procedura pripreme piva, upoznati ih s trendovima te detaljima i mogućnostima koje pivo kao namirnica nudi chefovima i ostalim kulinarskim stručnjacima.

"Koliko mi je poznato, ne postoji sličan program ovome u Hrvatskoj. Od formalne naobrazbe postoji fakultet za pivarstvo u Karlovcu. U Zagrebu je bilo na par mjesta radionica za zainteresirane, gdje su zainteresirani mogli doći i skuhati malu količinu piva od ekstrakta." izjavio je predavač Sanel Subašić.

Izdvajamo

Iz drugih medija