Iako je nekoć bilo na margini gastronomije, procvatom tehnološki profinjenih craft proizvoda, pivo se probilo u centar gastronomskih događanja te danas ima važnu ulogu u restoranskoj i hotelskoj ponudi i predstavlja novu struju kreativnosti u gastronomiji. Pariranje piva i hrane i detalji koje ocjenjujemo pri odabiru najboljeg piva samo su neka od suvremenih pitanja kojima se bave kulinarski stručnjaci. S tim na umu, otvoren je praktikum i centar za proizvodnju craft piva.
Kul IN Beer lab omogućuje još širu naobrazbu nužnu za potpuno razumijevanje prehrambene industrije i ugostiteljstva. Polaznici će uživo imati priliku sudjelovati u pripremanju piva i tako naučiti kako prepoznati kvalitetan proizvod, što ocjenjivati kod degustiranja, načine i oblike serviranja piva i pariranja piva s hranom.
Donosimo vam intervju s glavnim Kul IN majstorom za pivo, Sanelom Subašićem. Zamišljeno je da se polaznicima prenese procedura pripreme piva, upoznati ih s trendovima te detaljima i mogućnostima koje pivo kao namirnica nudi chefovima i ostalim kulinarskim stručnjacima.
"Koliko mi je poznato, ne postoji sličan program ovome u Hrvatskoj. Od formalne naobrazbe postoji fakultet za pivarstvo u Karlovcu. U Zagrebu je bilo na par mjesta radionica za zainteresirane, gdje su zainteresirani mogli doći i skuhati malu količinu piva od ekstrakta." izjavio je predavač Sanel Subašić.