INTERAKTIVNA INFOGRAFIKA

NAUČITE SPARITI HRANU I VINO: Postanite pravi stručnjak u pronalasku parova koji su jednostavno suđeni jedno drugome!

Jedino pravilo je da pravila nema! Uzviknut će pasionirani gastrofil kada ga upitate koja pravila treba poštovati pri uparivanju hrane i vina. Takav stav je legitiman, pod nekim okolnostima čak i točan, ali zapravo je potpuno neiskoristiv i obmanjuje.

Naime, osoba koja tvrdi da pravila nema pozvat će se na činjenicu da na kompatibilnost nekog jela i vina osim glavne namirnice, koja je obično osnova za uparivanje, utječe bezbroj drugih faktora poput načina pripreme, začina, temperature, sezone, osobnog afiniteta ili čak atmosfere u društvu. Sve faktore je nemoguće predvidjeti pa se stoga ne mogu ni propisivati pravila, ustvrdit će. Međutim, to vrijedi samo za sofisticirane poznavatelje obje scene, vinske i gastro, uvjetovano velikim, dugačkim i minimalno djelomično internacionalnim iskustvom. Za sve ostale, odnosno za one koji su na tom putu skupljanja iskustva ili za one koji ni nemaju ambiciju dosegnuti enogastronomsku nirvanu, već su se, eto, životnim okolnostima našli na toj sceni, svaki putokaz i svako pravilo bez obzira na količinu iznimaka je dragocjeno. Čak i ono banalno do boli, bijela mesa – bijela vina, crvena mesa – crna vina, bolje je nego ništa.

Prije nego što dođete do samog čina odabira vina za određenu hranu promotrite našu infografiku i educirajte se o osnovama!

KLIKNITE i postanite pravi stručnjak za dobru kapljicu!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:20