Nikad ne stavljajte noževe u preilicu za posuđe. Treba ih prati u toploj vodi s malo deterdženta i odmah ih osušiti kuhinjskom krpom.
2/4
Uvijek režite na pravoj dasci za rezanje. Nikad ne režite na staklu, kamenu ili keramici.
Kako bi oštrica vašeg noža preživjela što duže, najbolje je nož upotrebljavati na drvenoj dasci ili plastičnoj podlozi za rezanje.
3/4
Noževe je potrebno oštriti svaki put kad primijetite da im oštrica nije jednako oštra kao i inače, a svakako jednom u tri mjeseca. Lako ćete zapamtiti da treba naoštriti nož ako ih budete oštrili na prvi dan zime, proljeća, ljeta i jeseni.
4/4
Gurnete li nož u ladicu, to ga može oštetiti, ali još je opasnije to što se možete porezati dok ga vadite. Stoga su najbolje rješenje drveni blokovi koji stoje na radnoj površini ili magnetske trake koje se lijepe na zid i s kojih noževi vise. Osim što ćete tako sačuvati njihove oštrice, noževi će vam uvijek biti pri ruci.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....