DOBRI RESTORANI

NEKOĆ RAZVIKAN, DANAS ZABORAVLJEN: Ovaj je restoran veteran s odličnim jelima i profesionalnim servisom!

 Admir Buljubašić / HANZA MEDIA
Nekoć prilično razvikan, a danas pomalo zaboravljen, restoran Gallo na zagrebačkom Zelenom valu začudo dugo opstaje na teškom restoranskom tržištu glavnoga grada u kojem se neprestano otvaraju novi lokali, ali i zatvaraju brojni neuspješni. U Gallu su se tako svojedobno gostile zvijezde poput Beyonce i Lennyja Kravitza, gospođe Bush ili cijele ekipe Real Madrida i Ajaxa, kao i brojni domaći celebi i wannabes

Gallo
Hebrangova 34
10 000 Zagreb
01 4814 014

Podrumski prostor uređen je poput mediteranske tratorije, a lijepa terasa prava je rijetkost u strogom centru grada. Pri nedavnom posjetu, a nije me ovdje bilo neko vrijeme, ponuda iz mora bila je izuzetna, pa je to odredilo smjer ručka. Nakon bruschetta, koje su dio couverta, naručili smo škampe sa žara, gratinirane Jakobove kapice i malo brbavica. Nije na odmet ponoviti da se i s izvrsnom robom može lako pogriješiti, što ovaj put nikako nije bio slučaj. Bilo je naprosto savršeno. Domaći rezanci s miješanim gljivama stigli su pravilno skuhani i s mnogo dobro začinjenih gljiva. Sva se tjestenina i dalje priprema u kući, što je Gallo svojedobno činilo vrlo posebnim mjestom.

Zagreb, 170513.
Restoran Gallo u Hebrangovoj 34.
Foto: Admir Buljubasic / CROPIX
Admir Buljubašić / HANZA MEDIA

Konačno, veliki kovač sa žara bio je krasno ispečen te besprijekorno odvojen od kostiju i poslužen za stolom. Veliki ručak kao da nije trpio deserte, pa ipak smo završili uz nekoliko vrsta sireva posluženih s nešto voća, meda i orašastih plodova. Vinska je karta dobro popunjena odabranim vinima, a naš je izbor, osim uvodnog šampanjca, bio odličan Chablis William Fevre. Gallo ima svoju stalnu klijentelu, pa je i to možda razlog dugovječnosti uz izvrstan i vrlo profesionalan servis.

Vjerujem da je od pomoći i dobar kontakt s turističkim agencijama. U ovoj prilici restoran je bio pun stranaca, liječnika s velikog međunarodnog kongresa u Ljubljani na jednodnevnom izletu u Zagrebu. Zašto ne kad već nemamo i cijeli kongres?

KATEGORIJA RESTORANA: Tradicionalni restoran

HRANA: 9/10

USLUGA: 10/10

AMBIJENT: 8/10

Za ovaj retsoran glasujte OVDJE!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. ožujak 2024 08:40