BORGO KNEDLA BAR

NEMA KRUMPIRA KOJI NISU PROBALI: "Niti omjera brašna i krumpira koje nismo izmijesili. Konačno smo uspjeli i naše se tijesto za knedle topi u ustima!"

    AUTOR:
    • Sunčana Barušić

  • OBJAVLJENO:
  • 19.09.2019. u 12:11

Borgo - Knedla Bar Facebook page

Najprodavanije su Ferrero knedle, potom s malinom i bijelom čokoladom, Nutellom i smokva-cheesecake knedla. Za sve knedle nadjeve rade sami, od provjerenih sastojaka, a sve se mogu uzeti i za van, zapakirane u dopadljive kutije pa mogu poslužiti i kao dar

- U Hrvatskoj nema krumpira koji nismo probali, niti omjera brašna i krumpira koje nismo izmijesili. Šest smo mjeseci kuhali krumpire, birali brašna, pravili tijesto i isprobavali recepte. I konačno smo uspjeli, dobili smo savršen omjer i sada se naše se tijesto za knedle naprosto topi u ustima - rekla nam je Ema Baković koja je nedavno s Marijem Babićem otvorila Borgo, prvi knedla bar u Splitu.

Split, 200619. Domovinskog rata 21. Borgo Knedla bar, prvi knedla bar otvoren u Splitu.
Foto: Sasa Buric / CROPIX
Saša Burić / HANZA MEDIA
 

- Ideju o knedla baru dobila sm na jednom putovanju i u Split se vratila s čvrstom odlukom: svom gradu ponudit ću nešto neobično, nešto što do sada nije postojalo, pokazat ću Splićanima što su dobre knedle - nastavila je Ema Baković koju nije obeshrabrila činjenica da je običaj pripremanja i posluživanja knedla od krumpirovog tijesta s klasičnim nadjevom od šljiva ili marelica češći na kontinentu. Dapače, to joj je bio dodatni izazov.

Split, 200619. Domovinskog rata 21. Borgo Knedla bar, prvi knedla bar otvoren u Splitu.
Foto: Sasa Buric / CROPIX
Saša Burić / HANZA MEDIA

- Osam smo mjeseci najprije pomno birali lokaciju (restoran od 145 četvornih metara otvoren je u Ulici Domovinskog rata), a kad smo pronašli adekvatan prostor, krenulo je uređenje pri kojem nam je pomogla arhitektica Jelena Vesanović Matić. Htjeli smo, a u tome i uspjeli da prostor bude neobičan, ugodan, privlačan, a da zapravo nalikuje na središte jedne savršene, preukusne knedle - s osmijehom nam je objasnila vlasnica Ema Baković.

Split, 200619. Domovinskog rata 21. Borgo Knedla bar, prvi knedla bar otvoren u Splitu.
Foto: Sasa Buric / CROPIX
Saša Burić / HANZA MEDIA
 

Istodobno s uređenjem prostora krenulo je i već spominjano isprobavanje omjera. Veliku pomoć im je pružila Marijana Jelaš, a sada kada se posao uhodao, u kuhinji prefine knedle priprema pet obučenih kuharica.

Split, 200619. Domovinskog rata 21. Borgo Knedla bar, prvi knedla bar otvoren u Splitu.
Foto: Sasa Buric / CROPIX
Saša Burić / HANZA MEDIA
 

- Trenutno u ponudi imamo 17 vrsta knedla (slatkih i slanih), a u pripremi je još 7, koje ćemo postupno uvoditi. Najprodavaniji su Ferrero knedli, potom s malinom i bijelom čokoladom, Nutellom i ljetni hit: smokva-cheesecake knedla - objasnila je Ema Baković. - Knedle u baru stoje u grijanoj vitrini, jer poslužuju se tople, ali vjerujte, ne treba ih grijati, jer desetak minuta nakon što stignu iz kuhinje koja se nalazi u prizemlju bara, odmah se rasprodaju - odala nam je Ema Baković, koja je očito, ne samo pokazala i naučila Splićane što su dobre knedle, nego su one, zahvaljujući Borgo baru, postale i njihova slatka svakodnevica.

Split, 200619. Domovinskog rata 21. Borgo Knedla bar, prvi knedla bar otvoren u Splitu.
Foto: Sasa Buric / CROPIX
Saša Burić / HANZA MEDIA
 

Naime, najviše je gostiju iz Splita, a kutije prepune raznobojnih slatkih knedlica nose se i za van, kao poklon ili desert novih okusa, jer punjenja se rade od prvoklasnih sastojaka.

Tagovi

Izdvajamo

Iz drugih medija