Julian Medina, chef restorana Toloache
Masanobu VG-10 Damascus Santoku nož
Izvor: Amazon
Julian kaže kako je težina ovog noža savršena, a drvena drška s metalnim potpornjem je jako jednostavna za korištenje. On s ovim nožem reže ribu budući da je savršen za filetiranje i otklanjanje kostiju.
Cijena: 430 dolara.
Shannon Swindle, pastry chefica u restoranu Craft Los Angeles
Wustoff 8", nož Chefa
Izvor: Amazon
Tanji i lakši japanski noževi su sve popularniji u zadnje vrijeme, ali Shannon preferira upravo ovaj nož jer joj odgovara težina i debljina oštrice. Koristi ga već 20 godina i kaže kako se nož s godinama oblikuje prema vašoj ruci, a njoj je ovaj i danas savršen.
Cijena: 117 dolara.
Adam Schop, chef restorana Miss Lily’s
Nenox Corian nož za rezanje
Izvor: Amazon
Adam je fan Nenoxa već neko vrijeme. Sviđa mu se što dugo vremena ostaju oštri te kako su ''uravn oteženi''. Također, otporni su na mrlje i hranu koja u sebi sadrži kiselinu što mu omogućava da priprema povrće, meso ili voće.
Cijena: 445 kuna.
Masaharu Morimoto, chef restorana Morimoto
Honyaki Sashimi nož
Izvor: Amazon
U japanskoj kuhinji, duljina vremena koju chef potroši na korištenje noža je relativno duža od ostalih kuhinja. To čini ravnotežu i lakoću noža još važnijom. Također, noževi se tradicionalno smatraju svetima u japanskoj kulturi i predstavljaju činjenicu za njime kuhari iskreno i s poštovanjem tretiraju hranu.
Cijena: 430 dolara.
Tony Cacace, restoran Oro
Misono UX10 Sujihiki Serija 9.4"
Izvor: Amazon
Ovo je bio prvi profesionalni nož kojeg je Tony kupio kada je dobio svoju prvu ''catering gažu''. Savršeno mu odgovaraju ravnoteža i težina zato ga koristi gdje god krene.
Cijena: 198 dolara.