DISANJE GRADA

NEŠTO SE NOVO DOGAĐA U DEŽMANU: Nova priča popularnog zagrebačkog okupljališta!

 Luka Cerovina
Nakon četiri godine postojanja u baru u središtu metropole moći će se uživati u jelima s potpisom chefa Velimira Cindrića i novom modernom prostoru

Priča zagrebačkog Dežman bara traje već četiri godine i, vjerujte, vrlo je jednostavna. Oni samo neprekidno nastoje biti što bolji. Najprije su u Dežmanu uz tri vrste najfinijih kava i bogat izbor pića postali poznati po “sendvičima koji postaju glavni obrok”.

Luka Cerovina

Onda su se 2016. godine proširili za Dežman mini bar s ambicijom da stvaraju i poslužuju najbolje koktele i svjetske žestice. Naravno, uspjeli su u tom naumu, što govori i činjenica da su ih zagrebački barmeni već dvije godine zaredom proglasili najboljim barom u gradu. Prošle su godine, pak, krenuli u novu avanturu i ponovno se proširili - u podrumu ispod Dežmana uredili su najmodernije opremljenu kuhinju, a početkom ovoga mjeseca Dežman se još jednom proširio. Ovaj put je dodatni novodizajnirani prostor potpisao arhitekt Vedran Jukić koji je naglasak stavio na uporabu relativno novog materijala Marmoreala koji je “stvorio” poznati svjetski dizajner Max Lamb nadahnut poznatim Terazzo Veneziano.

Luka Cerovina

A sad malo i o hrani jer i tu ima velikih promjena i novosti. Novi chef Dežmana je Velimir Cindrić koji je s mladim kuharskim timom kreirao novi jelovnik. Naglasak na jelovniku su barska jela, mali zalogaji, comfort food s nekoliko ambicioznijih jela, u casual stilu, ali... Namjera je cijele ekipe da taj novootvoreni dio, ekstenzija Dežmana, od doručka (npr. klasik New York bagel s lososom ili šunkom, poširana jaja, Procaccie...) pa do večernjih sati bude prvenstveno namijenjen blagovanju. Primjerice, za ručak će nuditi, osim barskih klasika brusketa, spare ribsa, spring rollsa, gyoze i steakova, interesantna dnevna jela uz obavezne dvije različite juhe, varijacije salata, tjestenina, gušta iz mora...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 08:46