Nova pop-up lokacija!

Noma otvara svoja vrata u Meksiku?

Noma u Kopenhagenu se planira (za sezonu) zatvoriti u veljači 2017., a ponovno otvoriti na kasno ljeto. U mjesecima između bi svi zaljubljenici u ovog chefa genijalca i Nomu mogli uživati u fine diningu na obalama Karipskog mora.

Izvor fotografija: Noma Facebook Page

Kako Gurmet Traveller piše, René Redzepi planira otvoriti nova vrata Nome u Meksiku, točnije u Tulumu, smještenom na obali Karipskog mora. Trenutačno su René Redzepi i njegovi suradnici zauzeti zatvaranjem sezone u Kopenhagenu gdje se Noma trenutačno nalazi prije nego se bace na ikakve projekte za sljedeću godinu.

Noma u Kopenhagenu se planira (za sezonu) zatvoriti u veljači 2017., a ponovno otvoriti na kasno ljeto. U mjesecima između bi svi zaljubljenici u ovog chefa genijalca i Nome mogli uživati u fine diningu na obalama Karipskog mora. René Redzepi je već neko vrijeme fasciniran Meksikom ističući raznolikost biljnog i životinjskog svijeta te antičkih kultura hrane te je učestalo ljetovao u Tulumu i Méridi. Čak je i njegova bivša pastry chefica Rosio Sánchez tamo otvorila svoju ''taqueriu'' (prodavaonicu tacosa) što je, kao pravi glavni chef i podržao.

Redzepi je u par navrata izjavio: ''Ljudi, plaže, mogućnost da se isključim su i više nego dovoljni da mi se dolazak u Tulum isplati. Veliki sam fan meksičke kuhinje. Volim kušati slojeve povijesti u hrani. Kad radim toliko da ne znam je li dan ili noć, ovo je mjesto o kojem razmišljam.''

Ako se Redzepijevi planovi ostvare, Noma u Meksiku bi bila treća pop-up Noma koja se otvara. Stalna Nomina lokacija je Kopenhagen, a kao pop-up se otvarala u Tokyju 2015. na pet tjedana te u Sydneyu gdje je 10 tjedana oduševljavala zaljubljenike u visoku kuhinju. Ovo nisu bezazleni projekti! Za projekt u Australiji, cijeli tim Nome je doletio u Australiju te osmislio novi meni u kojemu su glavne zvjezde bile australske namirnice.

Redzepi je fasciniran i načinom uzgoja hrane u Meksiku. Ističe: ''Način na koji ovdje uzgajaju hranu se nije mijenjao u posljednjih 500 godina. Farme opskrbljuju tržnice i trgovine svaki dan, a kvalitetna hrana je dostupna svima. Zbog toga sam izrazito ljubomoran!''

Hoće li se nova pop-up Noma otvoriti u Meksiku još uvijek nije službeno potvrđeno, ali Redzepijeva zaljubljenost u Tulum i meksičku kuhinju bi moglabiti ključna za odabir sljedeće lokacije za Nomu!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:44