Na stranici 176 nalazi se vrlo izravna fotografija: Tri krvave kozje glave pokraj velike mačete. Ne baš tipična fotografija koja bi išla uz recept za gulaš od kozjeg mesa, ali zato je kuharica Cuba!: Recipes and Stories from the Cuban Kitchen, jedna od najuzbudljivijih kuharica na svijetu u ovoj godini.
Umjesto stiliziranih, namještenih i iznimno čistih fotografija, Cuba! prikazuje recepte unutar pravih kubanskih kuhinja, sa stvarnim ljudima i slasnom ''pravom'' hranom. Boje su toliko žive da se bojite da ćete zamrljati prste samim listanjem ove kuharice.
Kuharica je mješavina recepata i povijesnih činjenica o receptima i samoj kubanskoj kuhinji. Ona je puno više od samo kuharice, fotografije govore same za sebe. Autor fotografija je Dan Goldberg kojemu fotografiranje za kuharice nije nimalo strano.
Kuharica je pisana čak pet godina u kojem vremenu su autor fotografije Dan Goldberg i autorica recepata Jody Eddy opet i iznova posjećivali Kubu.
U kuharici ćete pronaći recept za lechon asado, pečenu svinjetinu s citrusima i aromatičnim biljem, jela zbog kojeg će vam susjedi kucati na vrata samo da provjere što to tako dobro miriše. Također, naučit ćete ispržiti cijelu ribu u dubokom ulju sa zelenom salsom.
U kuharici se ponavljaju neke osobe, obično se radi o ljudima koji su ugostili Goldberga i Judy u njihovim domovima. Smiju se, znoje nad vrućim štednjacima, puše cigare, smiju kamermanima koji ih ''hvataju'' dok, na primjer, ribaju svježi kokos za arroz con leche (rižu na mlijeku).
Goldberg i Judy su posjetili kuhinje u Havani koje dijeli čak nekoliko obitelji – žena kuha za cijelu obitelj, poslužuje svima hranu, a muškarac čeka dok svi budu posluženi te tek nakon toga puni svoj tanjur.
Zavodljiva je ta svježina hrane, boje i zajedništvo. Osmjesi ljudi koji su ograničeni u puno stvari, ali uživaju u obiteljskim obrocima, a hrana je nit koja ih spaja.