NEMOJTE PROPUSTITI

NOVE GASTRO CVEBE: Što se novo kuha na najukusnijoj sceni na svijetu?

 Biljana Gaurina / Hanza Media
Donosimo zanimljivosti i novosti s hrvatske gastronomske scene!

Jesenske gurmanske večeri u novaljskom restoranu Boškinac

Zagreb, 130415.
Restoran Dubravkin put.
Na fotografiji: Chef Priska Thuring.
Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
Biljana Gaurina / Hanza Media

Početkom jeseni počinju i tradicionalna druženja u restoranu Boškinac u Novalji na otoku Pagu. Najprije 13. listopada gostuje chef Priska Thuring (Dubravkin put) koja će upariti jela s vinima vinarije Trapan, potom 27. 10. nastupa chef Marina Gaši (Marina-Novigrad) te vinarija Kozlović, a početkom studenoga dolazi chef Ivan Badurina (Badi-Umag) koji će kuhati jela uz vina Coronica.

Specijaliteti na Europskom trgu

Florence, Italy - April 30, 2015: Vendor sells cheese at Mercato Centrale market in Florence, Italy. The market is an ultimate Italian shopping experience. It was opened in 1874.
Getty Images

Ako do 11. listopada proše- ćete zagrebačkim Europskim trgom, imate priliku kušati i kupiti tradicionalne proizvode talijanskih regija. Tako su iz Toskane i Umbrije stigli suhi mesni proizvodi i sirevi, Puglie umaci i povrće u ulju i octu, Campanie tjestenine i kruh, Sicilie kolači od badema, kanole, marcipan, arancini...

U 16 restorana meniji od četiri slijeda po povoljnim cijenama

Novigrad, 291015. 
U sjeverozapadnoj Istri se, sada vec tradicionalno, u 10. mjesecu obiljezavaju Dani svoja, odnosno lista.
Na fotografiji: kuhar Ivan Lugaric iz restorana Nautica priprema jela od lista. Frigani file svoje na kremi od poriluka i cikle.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / Hanza Media

Dani švoja i ovu će vas jesen odvesti u otkrivanje tajanstvenih okusa ribe list, koju će na svoje nove i inspirativne načine pripremati chefovi iz 16 ponajboljih restorana i konoba sjeverozapadne istre. Ovogodišnja manifestacija traje do 26. studenoga. Više informacija na web stranici Colours of Istria.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 19:56