Jesenske gurmanske večeri u novaljskom restoranu Boškinac
Početkom jeseni počinju i tradicionalna druženja u restoranu Boškinac u Novalji na otoku Pagu. Najprije 13. listopada gostuje chef Priska Thuring (Dubravkin put) koja će upariti jela s vinima vinarije Trapan, potom 27. 10. nastupa chef Marina Gaši (Marina-Novigrad) te vinarija Kozlović, a početkom studenoga dolazi chef Ivan Badurina (Badi-Umag) koji će kuhati jela uz vina Coronica.
Specijaliteti na Europskom trgu
Ako do 11. listopada proše- ćete zagrebačkim Europskim trgom, imate priliku kušati i kupiti tradicionalne proizvode talijanskih regija. Tako su iz Toskane i Umbrije stigli suhi mesni proizvodi i sirevi, Puglie umaci i povrće u ulju i octu, Campanie tjestenine i kruh, Sicilie kolači od badema, kanole, marcipan, arancini...
U 16 restorana meniji od četiri slijeda po povoljnim cijenama
Dani švoja i ovu će vas jesen odvesti u otkrivanje tajanstvenih okusa ribe list, koju će na svoje nove i inspirativne načine pripremati chefovi iz 16 ponajboljih restorana i konoba sjeverozapadne istre. Ovogodišnja manifestacija traje do 26. studenoga. Više informacija na web stranici Colours of Istria.