NEMOJTE PROPUSTITI

NOVE GASTRO CVEBE: Što se novo kuha na najukusnijoj sceni u Hrvatskoj?

Chef in hotel or restaurant kitchen cooking, only hands. He is working on the micro herb decoration. Preparing tomato soup.
Getty Images/iStockphoto

Donosimo zanimljivosti i novosti s hrvatske gastronomske scene!

Sve o pivu na jednom mjestu

 

Udruženje proizvođača piva, slada i hmelja HGK pokrenulo je službenu internetsku stranicu www.udruzenjepivara.hr koja na jednome mjestu donosi vrijedne informacije o pivu, pivarskoj industriji i aktivnostima udruženja. Unutar pet kategorija donosit će se aktualne i zanimljive informacije o hrvatskoj i europskoj pivarskoj industriji te zdravstvenim učincima umjerene konzumacije piva, kao i novosti vezane uz aktualnu društveno odgovornu kampanju Udruženja: Uključi savjest - ponekad djeci treba reći ne.

Autorske kreacije

Wild Asparagus
Getty Images/iStockphoto
 

Prepustite se profinjenim okusima nutritivno bogatih divljih šparoga u autorskim kreacijama chefa Ane Grgić za savršeno uravnotežen ručak ili večeru u Le Bistrou hotela Esplanade. Okusite delikatne šparoga obavijene slatkoćom meda i pečenom kravljom skutom, uživajte u okusima tradicionalne hrvatske fritaje ili kušajte okrepljujući kremastu juhu...

Promocija gastronomije

Neven Jurjak
 

Počele su prve ovosezonske večeri Aminess Wine & Gourmet Nights koje s ciljem promocije istarske gastronomije organiziraju Aminess hoteli i kampovi u suradnji s chefom Davidom Skokom. Nova je večera na rasporedu već 27. travnja kada u Novigrad dolazi Suwi Zlatic, jedan od najboljih austrijskih somelijera, pa će gosti uz Skokove specijalitete imati priliku kušati odabrana austrijska vina (više na www. aminess.com).

Izdvajamo

Iz drugih medija