CHEFOVSKA POSLA

NOVI IZAZOVI HRVATSKOG CHEFA: Marko Palfi pridružio se timu The Gardena!

The Garden tim uz svoju filozofiju nerazdvojno veže glazbu, craft pivo, i sjajne događaje, a u novu sezonu ulazi s većim fokusom na hranu. Cijenjeni kuhar Marko Palfi, jedno od najpoznatijih imena naše gastronomske scene, priključuje se timu kao neizostavni dio The Garden priče.

Nakon sada već kultnog početka u MasterChefu, Palfi se educirao u zagrebačkim i ljubljanskim restoranima, stažiranje je odradio u kultnom londonskom The Ledburyu, a konstantno napredovanje u kratko vrijeme dovelo ga je do samog vrha gastronomske scene.

Uz svoju viziju street fooda i bistro koncepta, Marko Palfi je svakako ostavio traga na modernoj gastronomskoj sceni. Njegova filozofija stvaranja inovativnih jela sa srcem i dušom savršeno se uklapa u način razmišljanja The Garden tima koji je sa svojom pivovarom na kormilu hrvatske craft revolucije, širi craft filozofiju i pomiče granice onoga što može biti pivo.

"Gastronomija uvijek prolazi faze. Faza revolucije craft pive u Hrvatskoj je po meni u strašnom porastu. Imati priliku stvarati hranu koja će to pratiti jako je izazovno. Zato se veselim suradnji između Gardena i mene jer imamo priliku stvarati nešto novo zajedno. Za mene je to valjda hrana koja je nešto između bistroa i street fooda ili je možda najbolje reći - beer food."

Tim koji stoji iza kultnog The Garden Festivala, te sada The Garden Resorta u Tisnom, Barbarella’s Discotheque u Pirovcu, zadarskog The Garden Lounge bara, svoje jedinstvene lokacije diljem zemlje proširio je i na The Garden Brewery. Craft pivovara je u dvije godine postojanja na samom vrhu hrvatske craft priče koju uspješno širi i po cijeloj Europi, a prostor na Žitnjaku savršeno kombinira proizvodni pogon i mjesto za kušanje piva s izvora događaju i glazbene događaje.

The Garden Bar & Kitchen u zagrebačkoj centralnoj Preradovićevoj ulici uz koncept craft piva, hrane i sjajne glazbe, proširen je i istoimenim prostorom u čakovečkom dvorcu Zrinski, te je zamišljen kao riznica piva i gastronomski raj. Jesenska shema donosi i brojna iznenađenja u ponudi, ponovno otvorenje Preradovićeve nakon renovacije ulice i obnovljenu kuhinju u Čakovcu.

Gastro kreacije Marka Palfija moći ćete kušati već na Zagreb Burger Festivalu kada će od 13.-23. rujna na štandu The Garden Bar & Kitchena predstaviti svoje janjeće i juneće burgere posebne recepture kreirane samo za tu prigodu. Sve će biti spareno s The Garden Brewery craft pivom koje je službeno pivo festivala na Strossmayerovom trgu i sjajnom glazbom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:15