SLATKA TEHNOLOGIJA

NOVI POJEKT PETRE JELENIĆ : Sweetmas otkriva gdje pojesti najbolje slastice u Zagrebu!

 Mario Kučera /
Gdje pojesti tradicionalne kolače, a gdje se osladiti modernijim slasticama, ključno je pitanje za sve ljubitelje slatkiša koji prvi put posjete neki grad, ali i za mnoge njegove stanovnike.

Tome je doskočila poznata slastičarka Petra Jelenić koja je pomogla u kreiranju aplikacije Sweetmas koja će ovih blagdana svima koji u Zagrebu traže pravu slastičarnicu biti od velike pomoći. Sweetmas je dio aplikacije Zagreb Be There koja je projekt turističke zajednice grada Zagreba, a može se koristiti od prvog dana ovog mjeseca. U ljetne i adventske dane, uz redovite rute, aplikacija sadrži i one privremene, nastale na preporuku poznatih osoba. Jedna od tih privremenih je i ova.

Iako namijenjena prvenstveno turistima, ove rute rado koriste i Zagrepčani. Prema preporuci Petre Jelenić, u ruti je izdvojeno sedam slatkih lokacija: slastičarnice Cukeraj, Orijent, Time, Medenko (Cafe u dvorištu), 041, lokal Vis à Vis by Vincek i pekarnica Korica. Sve one navedene su na popisu na kojem se, osim njihovih adresa i uputa kako doći do njih, nalazi i mali info o samom ugostiteljskom objektu.

Cukeraj nudi spoj domaćih i rustikalnih kolača, a tamo sam pojela jednu od najukusnijih torti od lješnjaka. U Orijentu se divim njihovoj tradiciji, inovativnosti i ustrajnosti, kao jednoj od najstarijih slastičarnica u Zagrebu. Time slastičarnica je hi-tech i nudi mala remek-djela. Ovisna sam o duploj čokoladi i sladoledu od cvijeta lipe i tostiranim sjemenkama suncokreta u Medenku - pojasnila je Jelenić svoj odabir nekih od lokala.

Naravno, postoje razlozi zašto je odabrala i preostale. Tako za slastičarnicu 041 kaže kako nikad ne može odlučiti koji sladoled prvi uzeti, a malinu toplo preporuča. Vis à Vis by Vincek jedini je lokal koji nudi slastice prilagođene ljudima na posebnim režimima prehrane, dodaje, a Korica je pekarnica koja radi kruh samo s izvornim namirnicama i na tradicionalan način.

Svidio vam se članak? Pročitajte još o Petri Jelenić:

MAJSTORICA SVOG ZANATA: Petra Jelenić zagrizla za macaronse, poznate francuske kolačiće!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 12:21