Tedi i Sandi Chiavalon, čija su imena i ulja već dobro poznata javnosti konačno dolaze u New York gdje će renomirani chef Djani Barbis pripremati specijalitete koristeći njihova ulja. Osim u Ritzu, Barbis vodi glavnu riječ i u Felidiji te Osteridi del Circo kako prenosi Croatia week. Chiavaloni ne skrivaju oduševljenje zbog predstojećeg putovanja te su svoj uspjeh podijelili i na svojim društvenim mrežama.
Večera koja se sastoji od pet sljedova od kojih će svaki prezentirati po jednu hrvatsku regiju od Istre do Dalmacije. Večera će započeti u 19.30, a gosti će imati priliku upoznati i naše maslinare.
Vodeći se mišlju kako je Istra potencijal da proizvede ulje iznimne kvalitete, braća Chiavalon još su 1997. godine odlučila promijeniti nezavidnu poziciju istarskog tekućeg zlata i tako stvorili Ex Albis. Kupažu pet sorata, i to buže, istarske bjelice, rošinjole, karbonace i moražole, koja se već 20 godina kiti svjetskim priznanjima. Ljetos je Ex Albis proglašen 13. najboljim organskim uljem na svijetu po izboru organizacije World Best Olive Oils., osmislili su dva nova blenda u čast svojim nonićima, a podsjetimo da su se zlatom okitili na međunarodnim natjecanjima u Zurichu, Palermu, Tokyu i Japanu. Nakon brojnih odličja koje su osvojili prošle godine, ova večera je samo nastavak njihove uzlazne putanje poslovanja.
Svidio vam se članak? Pročitajte još o Chiavalonima:
MEĐU NAJBOLJIMA NA SVIJETU: Stiglo novo priznanje za Chivalonova ulja
PROJEKTI BRAĆE CHIAVALON: Chefovi hvale nove blendove ulja, a oni uz to revitaliziraju dobar dio doline Raše!
CHIAVALON: Tri zlatna odličja na međunarodnim natjecanjima svjetskog glasa i novi blend za JRE restorane!