JESTE LI IH VEĆ POSJETILI?

NOVO MJESTO NA KOJEM ĆE ŠMEKERI SIGURNO UŽIVATI: Slovenskom chefu Urošu Fakuču ostvario se san otvorenjem ovog hotela!

 

''Otvorenje hotela moj je cjeloživotni san koji se konačno ispunio. Još od svojih prvih ugostiteljskih dana nadao sam se jednoga dana otvorenju i vođenju vlastitog hotela. Konačno, pružila se prilika i ideja je realizirana. Reakcije prvih gostiju su izvrsne što nas dodatno potiče na još veći napredak.'' – rekao je Uroš Fakuč.

Ustupljene fotografije

Ustupljene fotografije

Ustupljene fotografije

Ustupljene fotografije

Ustupljene fotografije

Boutique hotel svojim gostima nudi 7 raskošnih soba i 2 suite / apartmana veličine od 30 do 50 m². Za suvremen i ugodan prostor, zaslužna je renomirana arhitektica Ksenija Đorđević iz studija KDA. Hotel je uređen i slikama mladog slovenskog umjetnika Klemena Bruna koje su cjelokupnoj atmosferi pružili dodatni dašak ekstravagancije i profinjenosti. Hotel se nalazi u mirnom dijelu Nove Gorice i svakako je važan segment ugostiteljske ponude za ovaj cijeli kraj. Svojim radom hotel otvara i nova radna mjesta te promovira bogatu turističku ponudu Brda, Vipave i Krasa povezujući se s lokalnim proizvođačima, vinarima i pivarima.

Ustupljene fotografije

Kako se u sklopu hotela nalazi i vrhunski fine dining restoran, gosti će u potpuno moći gastronomski uživati u modernoj mediteranskoj kuhinji chefa Uroša Fakuča.

Ustupljene fotografije

Restoran DAM nalazi se u mirnom predgrađu Nove Gorice, a otvoren je 2005. godine. Kuharski identitet restorana gradi se na kreativnim idejama chefa Uroša Fakuča koji modernim pristupom namirnicama, beskompromisno inzistirajući na visokoj kvaliteti, smiono slaže koncept u bliskoj suradnji s malim domaćim proizvođačima. Nerijetko pronalazi inspiraciju u pomalo zaboravljenim jelima tradicionalne mediteranske kuhinje nastojeći ih reformirati i osuvremeniti. Uroš Fakuč svoje je prve kuharske korake napravio u kuhinji velikog Gualtiera Marchessija.

Ustupljene fotografije

Ustupljene fotografije

Ustupljene fotografije

Restoran je dugogodišnji član prestižne udruge JRE- Jeunes Restaurateurs čijeg je slovenskog ogranka Uroš svojevremeno bio i predsjednik. Osim toga nalaze se na listi preporučenih slovenskih restorana u 2019. po izboru uvaženog austrijskog gourmet magazina Falstaff, a preporučuju ga i Gault Millau, Gambero Rosso i Identita Golose. Hotel nudi i usluge najma bicikla s obzirom na to da je njegova pozicija idealna za sportaše i rekreativce koji vole vožnje biciklom kao i duge šetnje ili planinarenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:56