NOVO MJESTO

NOVO MJESTO U CENTRU ZAGREBA: Lokal gdje se rade isključivo jela od tjestenine “za van” u Zagrebu - nije bilo. Do sad!

 Marko Miščević / HANZA MEDIA
Iako smo otvoreni malo više od mjesec dana, već imamo promjene i nadopune u meniju i mislim da je to dobro. Uhodavamo se, pokušavamo naslutiti što ljudi vole, kakve kombinacije i koje začine...

Počeli smo s domaćom tjesteninom i šest umaka. Neke smo malo preradili, neke izbacili i dodali potpuno nove i sada nudimo 11 umaka - ispričao nam je Ivan Vučković, inače jedan od najmlađih sudaca 1. HNL-a, a sada ponosni vlasnik prostora s vrlo inovativnim konceptom, Piacere, smještenog u samom centru Zagreba, u Vlaškoj 19.

Zagreb, 140220
Fast food Piacere na Europskom trgu. Izrada tjestenine i umaka.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA

Zanimljivo da se tog koncepta do sada nitko nije sjetio. Naime, u Hrvatskoj gotovo da nema osobe koja ne voli tjesteninu, a osim ozbiljnijih restorana u kojima moraš sjesti i jesti, što je ponekad i vrlo dugotrajno, mjesta gdje se rade isključivo jela od tjestenine “za van” - nema.

Zagreb, 140220
Fast food Piacere na Europskom trgu. Izrada tjestenine i umaka.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA

- Svi nekamo žurimo, a ipak htjeli bismo u sredini dana pojesti nešto fino, lagano, domaće. Upravo su takve naše tjestenine - objašnjavao nam je Vučković pokazujući stroj koji mijesi tijesto i izrađuje tjesteninu, a koji radi od jutra do mraka.

Zagreb, 140220
Fast food Piacere na Europskom trgu. Izrada tjestenine i umaka.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA

- Mislim da je to naša najveća prednost. Kada dođe gost, izvažemo porciju tjestenine koja je upravo izašla iz stroja i ubacimo je u posudu u kojoj voda stalno vrije, tako da se tjestenina počne odmah kuhati. U međuvremenu, pred gostom izrađujemo umak, a cijelo je jelo gotovo za petnaestak minuta.

Zagreb, 140220
Fast food Piacere na Europskom trgu. Izrada tjestenine i umaka.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA

Našu tjesteninu s umakom služimo uvijek u posude u kojima gost može pojesti svoj obrok na licu mjesta, odnosno u našem restoranu, uzeti cijeli obrok ili pak ostatak za van (jer porcije su prilično obilate) pa pojesti kasnije. Uostalom, surađujemo i s najpoznatijim servisima za naručivanje hrane tako da se naša tjestenina može naručiti i dostavom - dodao je Vučković. Naravno, pred gostom rade sve umake, osim umaka bolonjez koji kuhaju - školski.

Zagreb, 140220
Fast food Piacere na Europskom trgu. Izrada tjestenine i umaka.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA

Zagreb, 140220
Fast food Piacere na Europskom trgu. Izrada tjestenine i umaka.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA

- Dnevno pripremimo bolonjez od otprilike tri kilograma, dva puta mljevene juneće plećke koju dobavljam od mesara od kojeg sam prije uzimao meso za doma, jer sam razmišljao - ako ja volim i jedem to meso, zašto ga ne bih ponudio i gostima. Za podlijevanje bolonjeza (i još nekih umaka) koristimo isključivo mesni temeljac koji dobivamo najprije pečenjem, a potom iskuhavanjem kostiju, i to je formula za dobar umak - rekao je Ivan Vučković, koji je ideju za otvaranje takvog mjesta dobio u Italiji.

Zagreb, 140220
Fast food Piacere na Europskom trgu. Izrada tjestenine i umaka.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA

Zagreb, 140220
Fast food Piacere na Europskom trgu. Izrada tjestenine i umaka.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA

- Nije bilo teško zavoljeti njihovu paštu. Ali kod nas je svježu dosta teško nabaviti, a pogotovo ako želiš brz obrok. Prije dvije godine u glavi mi se začela ideja o otvaranju takvog mjesta i, eto, nakon konzultacija s svojim dobrim prijateljem, koji je inače radio kao osobni kuhar Silvija Berlusconija, potragom za adekvatnim prostorom u centru grada i potragom za dobrim domaćim kuharima, uspio sam realizirati ideju i ostvariti svoj životni san - rekao nam je Vučković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:28