JESTE LI GA VEĆ POSJETILI?

NOVO MJESTO ZA ISPIJANJE STVARNO DOBRE KAVE: I Hvar ima predobro mjesto s dobrom kavom, pogledajte koje!

    AUTOR:
    • Hrvoje Petrić

  • OBJAVLJENO:
  • 25.07.2018. u 07:03

Marko Marinković

Hvar je ovoga ljeta postao bogatiji za prvi Specialty coffee shop na otoku pod imenom Kava37

Ivana Čirjak i Marko Marinković, naš ponajbolji fotografski par u Hrvatskoj i šire, čije su fotografije objavljivali etablirani svjetski časopisi, odlučili su pogled u svijet kroz okno objektiva proširiti osmjesima zadovoljnih gostiju koji ponekad i u redovima strpljivo čekaju na red za šalicu njihove kave.

Marko Marinković
 

Marko Marinković

Marko Marinković
 

Strastvena ljubav prema kavi tinjala je godinama u njima, i obilazeći (doslovno) cijeli svijet i kušajući kave najboljih barista, ta se iskra rasplamsala i pretvorila san u Kava37 coffee shop.

Marko Marinković

Marko Marinković
 

Majušni prostor u samom centru Hvara nedaleko od rive,preuredili su u stilu modernog industrijskog dizajna pazeći i na najmanji detalj. Šalice za kavu ručno je izradila Karolina Bumbak GVG (Gala voli Gretu) ceramics u pomalo retro i boho stilu, dok je za vizualni identitet brenda, logotipa i pakiranja bio zadužen švicarski dizajner Simon Hüsler iz Bureau Display.

Marko Marinković

Iako je kava izuzetno popularan napitak u Hrvatskoj, teško da možemo reći kako pijemo vrhunsku kavu, da su naši kavoljupci educirani i znaju što uopće piju.

Marko Marinković
 

Čaroban svijet izuzetno kvalitetnih kava u Hrvatskoj je pionirskim koracima prije desetak godina utro Nik Orosi i mnogi su tek tada po prvi put osjetili raskoš i kompleksnost dobro pripremljene kave. S vremenom otvorilo se još nekoliko specialty coffee shopova, prvo u Zagrebu a kasnije i u Splitu, Malom Lošinju, Dubrovniku, Zadru, no niti jedan na otocima.

Marko Marinković

Marko Marinković
 

Tek kad kušate doista dobru kavu, uvidjet ćete da se iza nje krije čitav svijet pojedinosti, od njenog porijekla, sorte, procesuiranja, do dolaska u pržionicu gdje će također brojni detalji, tehnologija i tehnika prženja, educiranost i umješnost samog pržioničara utjecati na njen krajnji okus.

Marko Marinković
 

Marko je kao i u fotografiji uvijek potpuno u onome što radi. Njegova strast je opipljiva, jedinstveni talent i upornost, pa je tako i kava koju priprema perfekcionistički realizirana u svim segmentima.

Marko Marinković
 

Sirovinu kupuje sezonski a zatim ju prži u suradnji sa Orich Coffee Roasters iz Splita. Trenutno su u ponudi blend natural brazilske (Fazenda Sertao Lot 18, Yellow Bourbon) i washer kolumbijske (Marina Sanchez, Fairfield, Castillo) kave, washed Ethiopia Guji Sidamo, Burundi (Bukeye - Munyinya Lot 13, Red Bourbon) te Guatemala Antigua sa farme La Folie farm.

Marko Marinković
 

U ponudi su uvijek i single i blendirane kave. Ovdje se kava pije iz užitka, hedonistički, u atmosferi koja je već oduševila brojne strane i domaće goste što je vidljivo i po svim društvenim mrežama na kojima ih izuzetno hvale i s oduševljenjem potiču da samo tako nastave i dalje. Na njihovom meniju nalaze se espresso, cappuccino, latte, flat white, americano, coffee shake i cold brew koje možete ponijeti i za van i u dizajnerskim čašicama.

Marko Marinković
 

Osim kave iz espresso aparata, među gostima vrlo tražen je način pripreme kave sa V60 i Chemexom. V60 je uz Aeropress najpopularniji način pripremanja filter kave dok je Chemex također priprava kave s filterom gdje osim potrebne pažnje oko vremena ekstrakcije i precizne izvedbe cijelog procesa nije komplicirano pripremiti kavu čistog i osebujnog okusa i aroma.

Marko Marinković

Marko Marinković
 

Kad je riječ o caffe aparatima, specijalizirani talijanski brend La Marzocco smatramo najprestižnijim u inovacijama aparata još od 1927. godine. Naravno, u Kavi37 odlučili su se upravo za ovaj brend jer žele u svim fazama postići najbolje ne bi li njihova kava u potpunosti zadovoljila i najzahtjevnijeg gosta.

Marko Marinković
 

U Kavi37 ne nude standardne gazirane sokove, čajeve i slična pića. Sami rade sokove od svježe cijeđenog voća, peku croissante, a uz artisan sladolede Slatke tvornice Medenko nude još Agropoštine prirodne sokove od lavande, kadulje i mente.

Ljeto će u Hvaru biti iznimno ukusno, profinjeno i prošarano mirisima svježe pripremljene kave čija delikatnost vijuga uskim skalama i butama grada Hvara zaustavljajući vas tik pred vratima Kave37 i njenih nasmiješenih vlasnika čiju priču možete pratiti na Instagramu @kava37.

Tagovi

Izdvajamo

Iz drugih medija