POHVALA HRVATSKOM DIZAJNU

NOVO PRIZNANJE: Poznati portal uvrstio je dizajn pakiranja Chiavalon maslinovog ulja među najbolje dizajnirane ambalaže godine!

 Domagoj Kunić
 

Na izmaku 2018. godine portal Packaging of the World uvrstio je dizajn pakiranja Chiavalon maslinovog ulja, autorskog tima Bruketa&Žinić&Grey, među najbolje dizajnirane ambalaže godine. Packaging od the World u proteklih je deset godina postojanja prerastao u jedan od vodećih svjetskih blogova posvećenih dizajnu ambalaže, a projekte koje objavljuju mjesečno pogleda oko milijun čitatelja.

Domagoj Kunić

Naša obitelj htjela je snažnije komunicirati porijeklo svojih maslinovih ulja i spoj tradicije, suvremene tehnologije i umjetnosti svoje proizvodnje“, istaknuo je Tedi Chiavalon. „Posebno izdanje ambalaže Chiavalon maslinovog ulja inspirirano je upravo tradicionalnom arhitekturom i umjetnošću u Istri, filmom, glazbom i vodnjanskim muralima, spajajući povijesno i suvremeno nasljeđe.

Domagoj Kunić

Chiavalon je osim toga jedino ulje na svijetu i jedini projekt iz regije nagrađen na natjecanju WorldStar. Riječ je o natjecanju koje postoji od 1970., a organizira ga World Packaging Organisation osnovana 1968. u Tokiju. Ove je put na natjecanju je sudjelovalo 35 zemalja, a među nagrađenima su Coca-Cola, Pepsi, Sony, LG, Dove i Tetra Pak.

Domagoj Kunić

Chiavalon pakiranje ovime je dobilo pet priznanja i tri na međunarodnoj razini. Do sada je osvojio hrvatsku nagradu Cropak za najbolji dizajn ambalaže u cjelini, zatim je selektiran za Izložbu hrvatskog dizajna te je osvojio Hiiibrand nagradu za brend dizajn u Kini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:06